fbpx

Upravo je završeno suđenje kopredsedniku pokreta #1od5miliona i odborniku Martinu Bežinareviću.

Bežinarevića je privatnom tužbom tužio načelnik policijske stanice u Majdanpeku, Srđan Milutinović, nakon što je Bežinarević reagovao na vest o tome da je Dijana Ilić iz Majdanpeka napadnuta od strane načelnika unutar policijske stanice u Majdanpeku 2020. godine.

“Sud je odbio moj predlog za promenu nadležnosti suda sa Majdanpeka na Beograd. Mislim da je to pogrešno obzirom da funkcija načelnika policije ima ogroman potencijal za vršenje indirektnog uticaja na sud”, saopštio je Bežinarević.

On je dodao da je preneo događaj za koji je čio u javnost i da to, uvredio se načelnik ili ne, ne predstavlja uvredu već klevetu.

“To što se neko uvredio, ne znači da je nešto uvreda. Ova tužba može biti jedino kleveta koja je dekriminalizovana i samim tim nema osnova da se protiv mene vodi krivični postupak”, istakao je Bežinarević i pozvao javnost da prisustvuje narednom suđenju koje je zakazano za 12. decembar u 10 časova u Majdanpeku.

“Ovo je knjiški primer političkog suđenja, mislim da je važno da javnost prisustvuje i da bude upućena u ova dešavanja kako bi ostvarili transparentnost celog postupka”, zaključio je Bežinarević.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 10, 2022