fbpx

Zatvaranjem fabrike bakarnih cevi nastavljeno je pustošenje Majdanpeka i zakucan još jedan ekser u kovčegu njegovih građana.


Jako je važno da pričamo o ovim stvarima koliko god davno se one desile, kako bi podsećali lokalne vlasti (ali i javnost) na njihove greške i na to da ruke neće oprati tako lako.

Obustavom rada u Fabrici bez hleba je ostalo više stotina porodica, a bez perspektivne budućnosti više hiljada ljudi.

Ova fabrika predstavljala je jednu od mogućnosti za mlade da ostanu u svom gradu i tu grade svoju budućnost.

Kako bi 2004. godine opravdali privatizaciju, tadašnja lokalna vlast na sva usta je hvalila ovaj poduhvat, a današnja vlast je otišla korak dalje dozvolivši obustavu proizvodnje svojim nečinjenejm.

Fabrika bakarnih cevi je nakon prodaje rudnika i zatvaranja Zlatare Majdanpek još jedan u nizu stravičnih igranja lokalne vlasti sa životima građana Majdanpeka.

Dok se s jedne strane predsednik opštine Dragan Popović Pop i zamenica predsednika opštine Elvira Duda Toskić Jovanović bore za vlas unutar stranke, s druge strane beda i glad obgrlili su opštinu Majdanpek.

Ljudima praznih stomaka jedina perspektiva ostala je u prodatom Rudniku i stranom poslodavcu.

Iako je manir naprednjaka zatvaranje i zastrašivanje mi želimo da pokažemo da može drugačije.

Nije problem privatizovati nešto ukoliko poslodavac poštuje prava zaposlenih, a država prati dešavanja unutar tog preduzeća.

Majdanpek je jedna prelepa opština puna mogućnosti i kapaciteta što u rudnom to i u turističkom smislu.

Od Rajkove pećine pa do Dunavske obale Donjeg Milanovca postoji mogućnost razvoja i napretka, ne u smislu naprednjačkog “renoviranja” tj uništavanja zarad novca i profita, već brige i volje da se situacija u Majdanpeku promeni.

Ta promena nemoguća je sa naprednjačkom svitom koja misli samo o novcu, Majdanpeku su potrebni novi ljudi svesni problema i željni promene.

Tu promenu ćemo doneti, a obračun sa lokalnim vlastima tek ćemo privesti kraju.

Autor teksta: Aleksandar Gavrić


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 18, 2020