fbpx

To što šef naprednjaka Aleksandar Vučić najavljuje “pomoć” od 20.000 dinara penzionerima u februaru naredne godine, baš uoči izbora, jeste besramni pokušaj podmićivanja ljudi koje je lično on opelješio, ponizio i bacio na kolena.

Ovim je Vučić pokazao ne samo da je već uveliko u funkcionerskoj kampanji, već i da je svestan da naredne izbore ne može da dobije nikako drugačije do prevarom, pa već sada kreće u kupovinu glasova. Pokret “1 od 5 miliona” poručuje Vučiću da tih 20.000 dinara koje on besramno naziva “pomoć”, jeste samo sitniš u odnosu na ono koliko on duguje istim tim penzionerima. Umesto što pokušava da izmanipuliše našim najstarijim sugrađanima koji su izgradili ovu zemlju, bolje nek sračuna koliko im je para ukrao, otimajući im od penzija od 2014. do 2018. godine.

Da mu olakšamo – oteo im je oko 620 miliona evra. Poručujemo šefu naprednjaka i sledeće: znamo da si očajan i da po svaku cenu hoćeš da podmitiš, ukradeš, kupiš glas. Ali naši penzioneri nisu na prodaju. Ne pokušavaj da ih podmitiš – ni tablom vitamina C, ni užeglom kafom, pa ni sa tih 20.000 dinara.

Vrati im ono za šta su radili ceo svoj život, a ti si im oteo. Našim dragim penzionerima poručujemo: 20.000 dinara je samo deo onoga što vam duguje. To su vaše pare. Niste vi dužni da bilo šta činite za taj iznos. Vama su dužni.

Celokupnoj javnosti poručujemo: ovo nije samo tamo neki Vučićev marketinški trik, već jasan znak da fer i slobodnih izbora neće biti.

Šef naprednjaka je javno obelodanio da je u toku legalizacija kupovine glasova, i to ćemo izložiti kao temu na narednom sastanku sa evroparlamentarcima koji posreduju u pregovorima oko izbornih uslova.

A na svima nama je da se što pre mobilišemo, organizujemo i zaštitimo svakog građanina i svaki glas – kako do izbora, tako i na dan izbora.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

August 2, 2021