fbpx

Pokret “1 od 5 miliona” pita dr Kona, dr Tiodorovića, dr Kisić Tepavčević i ostale članove medicinskog dela Kriznog štaba kako komentarišu to što je predsednica Vlade Ana Brnabić faktički raspustila ovaj štab i lekarima danas javno dodelila ulogu fikusa, i to usred zabrinjavajućeg rasta broja novoobolelih od virusa kovid19.

To da je lekare isključila iz daljeg odlučivanja o epidemiološkim merama, Brnabić je danas potvrdila svojom skandaloznom izjavom. Na pitanje novinara zašto sednica Kriznog štaba nije juče održana, premijerka je bez imalo stida kazala da je ona tako odlučila, zato što je “želela da razgovara sa svima” i da “to ne bude samo na Kriznom štabu”, pa da – citiramo njene reči – “na Kriznom štabu samo donesemo odluku koja je ranije dogovorena”.

Ovim je gospođa Brnabić faktički kazala da je usred epidemije raspustila epidemiologe iz Kriznog štaba i svela ih na klimače glavom koji samo treba da usvoje ono što im ona baci na sto, a što joj je prethodno dato iz njene partijske centrale. Stoga pitamo doktore iz raspuštenog Kriznog štaba da li će prećutati to što ih je Ana Brnabić suštinski razvlastila i formalizovala njihovu ulogu na nivo fikusa, kao što su prećutali i masovni skup na otvaranju spomenika, skup SNS ispred Narodne skupštine prošlog proleća kada su prekršene sve epidemiološke mere, naprednjačke bakljade tokom vanrednog stanja i ostale slučajeve ruganja ovog režima u lice naroda koji svakodnevno oboljeva od korone.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

March 10, 2021