fbpx

Ovaj sistem izgubio je svaki moralni kompas! Policija preti Zorici Rađenović, majci Nine koja je tragično nastradala u junu ove godine nakon što ju je vozač audija pregazio u Petrovaradinu, i to nekakvim optužbama za “nasilničko ponašanje”! Prete majci nastradale devojke, očigledno zato što je javno iskazivala opravdanu sumnju da je bilo opstrukcija istrage nesreće koja je usmrtila njenu ćerku.

Naime, Zorica Rađenović dobila je poziv za saslušanje za utorak 26.10.2021. u policijskoj stanici Petrovaradin, radi “prikupljanja obaveštenja u predistražnom postupku zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje”. Dakle, Zorici prete i zastrašuju je potencijalnim krivičnim delom za nasilničko ponašanje. Pošto nije jasno kakvo je “nasilničko ponašanje” u pitanju, ne možemo da se ne zapitamo da li je to odmazda ovog sistema prema majci tragično nastradale Nine zato što je pravdu za svoju ćerku, ali i za sve ostale žrtve bahatih vozača, i to pošto su institucije zakazale, tražila na ulici!

Podsetimo, porodica Rađenović je izgubila ćerku Ninu, i oni su nakon što su iscrpeli sva pravna sredstva, uz podršku komšija i prijatelja počeli proteste “Pravda za Ninu” i blokadu ulice u kojoj je Nina nastradala. Ninin otac je više puta javno govorio da oni samo žele da saznaju istinu o nesreći u kojoj su izgubili njihovu Ninu, te da porodica već nekoliko meseci živi u mraku jer su mnoge stvari ostale nerazjašnjene. Sumnjaju i da je bilo više propusta u dosadašnjem postupku. Tek nakon mnogo molbi upućenih Tužilaštvu, Sudu i policiji da rade po zakonu, nakon što su ostali bez odgovora i nakon što su im vrata takozvanih institucija odtala zatvorena, pravdu su potražili protestujući u više navrata na mestu gde im je ćerka nastradala.

Porodica Rađenović izgubila je dete zbog bahate vožnje jednog mladića. Doživeli su najveću tragediju i bol koji jedan roditelj može da doživi, i sada im se nanosi nova nepravda tako što se majka optužuje za “nasilničko ponašanja”. Ovo je vrhunac neljudskosti.

Novosadski odbor Pokreta “1 od 5 miliona” stoji uz porodicu Rađenović, dajemo podršku, i daćemo fizičku podršku. Pozivamo tužilaštvo i policiju da odbaci prijavu protiv Zorice Rađenović koja je bila primorana kao i mnogi naši sugrađani da pravdu traži na ulici. Elementi krivičnog dela treba da se traže na drugoj stani, a ne kod oštećenih. Prestanite da od žrtava pravite okrivljene!

Foto:N1


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

October 25, 2021