fbpx

“Nagrađivani” (iz javnih budžeta) pisac SF scenarija po Vučićevoj narudžbini, koji se javnosti predstavlja pod pseudonimom “urednik Srpskog telegrafa”, gospodin Milan Lađević ponovo truje javni prostor svojim sumanutim konstrukcijama. Poslednja je ova: da su protesti u Rusiji “hibridni rat” čije su metode najpre eksperimentalno isprobane u Srbiji na protestima “1 od 5 miliona”. Da “Putina ruše po ‘1 od 5 miliona’ modelu”, po nalogu stranih sila razume se, gospodin Lađević “dokazuje”, kako on kaže, “frapantnim sličnostima” u koje nabraja “plasiranje izmišljotina o predsedniku” i fingiranje žrtava režima.


Apropo onoga što je “plasirano” na protestima “1 od 5 miliona”, pitamo gospodina Lađevića:

Kaže Lađević da se u Rusiji po modelu “1 od 5 miliona” traži “žrtva koja će biti prebijena, napadnuta, završiti u zatvoru”.
Pa je l’ smo mi poslali pripadnika BIA Tomislava Cicvarića da davi organizatora protesta?
Je l’ smo mi poslali funkcionera SNS, a sada narodnog poslanika, Vukašina Bojovića da tuče građane i napadne našeg snimatelja ispred RTS?
Je l’ smo mi naložili policiji da ne hapsi SNS batinaše, nego da uhapsi studente i srednjoškolce koji su mirno protestovali? Mi naredili da sudija ekspresno u roku od sat osudi organizatora protesta Krstu Tomkovića i istog dana prebace ga u Padinjak?

Kao krajnji dokaz svoje konstrukcije, Lađević iznosi i to da se na demonstracijama u Rusiji koriste iste parole i slogani kao na protestima “1 od 5 miliona”. Moramo da ga pitamo: da li je to vaskolikoj javnosti promaklo da je Putin građanima koji ga plaćaju poput Vučića rekao – “da vas bude i pet miliona, neću vam ispuniti nijedan zahtev”?

Na stranu sve izmišljotine, ali stotine hiljada građana koji su godinu i po dana mirno protestovali protiv nasilja u 100 gradova Srbije nazivati stranim plaćenicima instruiranim za “hibridni rat”, nije samo zla namera već zločin protiv sopstvenog naroda, gospodine Lađeviću. Pljunuli ste time po narodu, po državi, jer država je narod a ne Vaš šef Vučić. I ko je onda tu izdajnik sopstvenog naroda, gospodine Lađeviću?!


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

February 2, 2021