fbpx

Kopredsednik pokreta #1od5miliona i odbornik, Martin Bežinarević, završio je juče poslednje suđenje sa načelnikom policijske stanice u Majdanpeku, Srđanom Milutinovićem.

“Juče smo rekli svoje završne reči. Sve što sam imao da kažem, jesam rekao poslednjih meseci. Ono što sada želim da kažem jeste da je krucijalno da podržimo naše časne sudije, tužiteljke i advokate da svoju profesiju brane od udara vlasti i da pozovem na protest podrške našim hrabrim tužiteljkama.”, rekao je Bežinarević.

On je dodao da smatra apsurdnim ceo postupak koji se vodi protiv njega, ali i da mu je čast što “jedan načelnik policije smatra da je jedan od najmlađih odbornika Srbije pretnja”.

“Najvažnija poruka je da nema straha. Suđenje protiv zamenice predsednika opštine Majdanpek sam dobio, imam još mnogo postupaka. Iako više volim ulicu, zavoleo sam i sudnicu. Ja se ne plašim, ne treba niko da se plaši. Borimo se za pravdu i pravednost. Borimo se za zdravu pamet. Ako je to krivično delo, hajde da robijamo.”, poručio je Bežinarević.

Objavljivanje presude u ovom postupku će biti javno i održaće se 15. 03. u 15 časova u Osnovnom sudu u Majdanpeku.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

March 10, 2023