fbpx

Pokret ‘1 od 5 miliona’ nema predstavnika u tzv. Privremenom nadzornom telu za praćenje medija, niti će učestvovati u bilo kakvom ‘telu’ koje služi kao paravan Srpskoj naprednoj stranci za dalje sluđivanje naroda, a i opozicije”, izjavio je Stefan Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Pokreta “1 od 5 miliona”.

Pavlović je podsetio da je Pokret “1 od 5 miliona” još pre šest meseci upozoravao da navodni pregovori vlasti i opozicije služe samo tome da iznure opoziciju i potroše joj dragoceno vreme koje je moralo da se iskoristi za pripremu sveobuhvatne kontrole izbora. Upozoravao je i da će ishod tih “pregovora” biti nove “podvale režima”, jer se “oni koji varaju i kradu godinama neće naprasno promeniti i dozvoliti fer izborne uslove”.

“Da se to obistinilo, vidimo i po ovom tzv. Privremenom telu u koje je imenovana Olivera Zekić. Dakle, medije tokom izbora će da nadzire ista ona Zekić pod čijim je rukovođenjem REM-om većina elektronskih medija postala moralna kaljuga i sredstvo najprljavije propagande. To je ista ona Zekić, Vučićeva i Dačićeva drugarica još od ‘90-ih, koja svaku režimsku propagandu pravda javnim interesom, a obezglavljene leševe i zaklane ljude na nacionalnim frekvencijama edukativnim materijalom. Takvu kreaturu, koju najbolje oslikava Koraks u svojim karikaturama, ‘1 od 5 miliona’ može samo da odvede pred sudiju, a nikako pored nje da sedi”, kazao je Pavlović.

Pavlović je dodao i da profesor Rade Veljanovski, koji je imenovan za člana Privremenog nadzornog tela, jeste imenovan kao predstavnik nekoliko opozicionih stranaka, ali ne i Pokreta “1 od 5 miliona”, jer se ovaj pokret jasno odredio da u radu takvog tela neće učestvovati.“

Ne osporavamo pravo profesora Veljanovskog, kao čoveka nesumnjivog profesionalnog integriteta, da pokuša da se kroz rad ovog tela bori za ravnopravne medijske uslove. No, Pokret “1 od 5 miliona” ne vidi da će režim kojekakvih Zekićki, Vučićevića i Krla na bilo koji način unaprediti medijski ambijent, pa u njihovoj još jednoj ujdurmi i ne želi da učestvuje”, poručio je Pavlović.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 20, 2021