fbpx

Udruženje #1od5miliona danas je u Narodnu skupštinu odnelo primerak “Sporazuma sa narodom” Zoranu Živkoviću i poručilo stavili ste potpis, držite se date reči i poštujete Sporazum.


Narodni poslanik i lider Nove stranke Zoran Živković danas je održao Konferenciju za novinare u Domu Narodne skupštine i tom prilikom aktivisti pokreta #1od5miliona odneli su mu primerak Sporazuma sa narodom.

Ispred vrata Skupštine obratila se organizatorka protesta i studentkinja Tea Vukadin.

Ona je rekla kako su se na tačke Sporuzama obavezaliv i stranke koje još uvek nisu proglasike bojkot narednih izbora, Nova stranka, Pokret slobodnih građana i Stranka moderne Srbije.

“Došli smo da ponovo pokucamo na vrata Skupštine i podsetimo Zorana Živkovića da poštuje svih 6 zaključaka i 42 tačke preporuke na koje se obavezao ovim ugovorom” rekla je Vukadin.

Stručni tim #1od5miliona koji prozilazi iz Sporazuma nastao je kao radno telo iz člana 1, fusnote 2 Sporazuma sa narodom, a potom sastavilo dokument od 42 tačke i 6 zaključaka koje su minimalni uslovi za fer i slobodne izbore.

Primerak Sporazuma sa narodom zvanično je predat na pisarnicu Doma Narodne skupštine.

Podsećamo sve one koji su se obavezali na Sporazum sa narodom uključujući Novu stranku, Pokret slobodnih građana i Stranku slobodne Srbije da su se svojim potpisom da poštuju sve tačke Sporazuma.

Isto o tako podsećamo na drugu tačku koja jasno kaže “Obavezujemo se da, sve dok se ne ispune traženi uslovi da izborni proces bude slobodan i pošten, na eventualnim izborima nećemo učestvovati.”

Pošto smo upoznati sa informacijama da se neki potpisnici Sporazima spremaju za izlazak na lokalne izbore, podsećamo na reči Srđana Markovića u emisji “Dan uživo” da smo kao inicijatori Sporazuma spremni na odbranu istog, ali i da imamo tri scenarija na koji način ćemo zaštiti svaki potpis.

Udruženje #1od5miliona kao garant Sporazuma sa narodom poručuje još jednom, potpisali ste, držite svoju reč, nećemo dopustiti da poverenje građana bude iznevereno, branićemo svaki potpis na ovom papiru.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 9, 2019