fbpx

Da se u Srpskoj naprednoj stranci napreduje preko batinjanja građana, pokazuje i slučaj Vukašina Bojovića koji je danas većnik u Opštini Zemun, a pre godinu dana fizički je nasrtao na građane koji su mirno protestovali ispred RTS, kazao je Martin Bežinarević, predstavnik Pokreta “1 od 5 miliona” i dodao da pravosuđe štiti “nasilnike iz SNS”.


Bežinarević je na konferenciji za novinare podsetio da je Vukašin Bojović još prošle godine identifikovan kao jedan od huligana koji su napali građane na protestu “1 od 5 miliona” ispred RTS.

Foto: #1od5miliona

“Vukašin Bojović je tada fizički nasrnuo i na snimatelja protesta Nemanju Ristića. To je sve dokumentovano i fotografijama i video snimcima. Nadležni organi nisu reagovali, iako je sve, ponavljam, dokumentovano. Zato je Nemanja Ristić lično podneo prijavu prptiv Bojovića, dostavio video snimke, ali je tužilaštvo prijavu odbacilo. A onda je odbacilo i žalbu na odbačaj, i to bez bilo kakvog obrazloženja iako je po zakonu dužno da dostavi i obrazloženje odbačaja”, ispričao je Bežinarević.

On je dodao da je očigledno da pravosuđe štiti nasilnika Bojovića, a da je razlog taj što je dotični funkcioner SNS, danas nagrađen i javnom funkcijom, pošto je većnik u Opštini Zemun.

Foto: #1od5miliona

“Na toj poziciji nasledio je svog oca Milana Bojovića, takodje funkcionera SNS-a, nekadašnjeg većnika u istoj opštini i savetnika direktora Jugoimport SDPR, preduzeća za trgovinu oružjem, koji se takođe proslavio kao batinaš kada je nasrtao na ljude koji su protestovali tokom inauguracije Vučića 2017. godine”, kazao je Bežinarević.

Dok pravosuđe štiti osvedočene režimske nasilnike, dotle se ekspresno obračunava sa aktivistima Pokreta “1 od 5 miliona”, rekao je Bežinarević i dodao da je ovaj pokret organizovao 60 protesta a da njegovi aktivisti imaju više desetina krivičnih i prekršajnih prijava, pa čak i presuda.

“Naš aktivista Krsta Tomković je ležao u zatvoru u martu 2019, sada ima već tri presude zbog učešća u protestima. Tea Vukadin više krivičnih i prekršajnih prijava, takođe i Sofija Nedeljković, Moma Kovačević i mnogi drugi, i to ne samo naši aktivisti, već i građani koji su pravdu tražili na protestima”, podsetio je on.

Bežinarević je kazao i da je možda “najsmešnija” poslednja prijava koja je stigla na njegovu adresu, i to od načelnika policije u Majdanpeku.

“Načelnik policijske stanice u Majdanpeku me je tužio jer navodno ugrožavam njegovu bezbednost. Najavljene su mi i tužbe od predsednika i zamenice predsednika Opštine Majdanpek. Sve te tužbe stižu zato što sam ispred Pokreta “1 od 5 miliona” intenzivno radio na raskrinkavanju malverzacija lokalne vlasti”, kazao je Bežinarević.

On je poručio i da režim može da “izmišlja još stotine prijava”, ali da aktiviste ovog pokreta neće zastrašiti niti zaustaviti u borbi za promenu kriminalnog sistema.

“Pravdu i pravo su nažalost odavno proterali, pa ako već pravosuđe ne sme da se bavi siledžijama iz redova Srpske napredne stranke, bavićemo se mi iz Pokreta ‘1 od 5 miliona’. I javnost će saznati za svakog od njih, isto kao što je danas saznala za siledžiju Bojovića, a nedavno i za siledžiju Viktora Jevtovića koji je fizički nasrtao na nas tokom blokade Rektorata a danas je nagrađen platom narodnog poslanika”, kazao je Bežinarević

Bežinarević je pozvao građane da mu dostave informacije o lokalnim režimskim siledžijama jer “pokret 1 od 5 miliona sme i zna kako da postupi sa njima”.

Nemanja Ristić: Bojović je nasrnuo na mene pred pripadnicima policije

Na pitanje novinara da li je bilo očevidaca napada Vukašina Bojovića na njega, Nemanja Ristić je odgovorio da je bilo više desetina svedoka.

“To se dogodilo pred otprilike petnaestak pripadnika policije i barem 50 građana”, rekao je Nemanja Ristić.

On je dodao i da je u prijavi naveo jednog svedoka, ali da on nije ni pozvan na svedočenje.

“Da sam pozvan da navedem svedoke, naveo bih još sigurno dvoje-troje koji su bili pored mene u trenutku napada”, dodao je Ristić.

A kako je izgledao napad Vukašina Bojovića i pred koliko očevidaca se odigrao, pogledajte u video prilogu:


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 18, 2020