fbpx

Na 57. protestu #1od5miliona obratio se jedan od organizatora protesta #1od5miliona i student iz pokreta #1od5miliona Srđan Marković koji je građane podsetio na sve ono što je dogovorilo u 2019. godini.

Protest 1 od 5 miliona održan je po 57. put na ulicama Beograda, a okupljenim građanima na Platou ispred Filozofskog fakulteta se obratio student iz Pokreta #1od5miliona Srđan Marković.

Marković je pozdravio građane i podsetio ih na dešavanja ali i afere koje su se dešavale prethodne godine.

“Da li ste očekivali da će toliko ljudi izaći na ulice, da li ste očekivali Aleksandra Obradovića? Da li ste pre godinu dana očekivali da će Siniša Mali biti proglašen plagijatorom?”, upitao je Marković.

On je rekao da su organizatori protesta #1od5miliona i građani dokazali 2019. godine kako je protest i kako je ulica jedino mesto sa koga su promene moguće.

“Moramo biti istrajni. Ovo nije sprint nego maraton. Ovo je jedna odlučnost i jedna hrabrost koja neće odustati” rekao je on i pozvao građane na strpljenje, borbu i hrabrost.

Marković je potom građane pozvao u protestnu šetnju ka zgradi Radio Televizije Srbije koju je Marković ocenio kao instituciju koja je polako počela da otvara svoja vrata.

Ispred zgrade RTS-a se građanima ponovo obratio Marković, a studentkinje iz Pokreta #1od5miliona Tea Vukadin i Valentina Reković ispisane su novogodišnje želje na vrata zgrade Radio Televizije Srbije u Takovskoj ulici.

“Pozvali su neke ljude u emisiju, ali organizatorima protesta nisu dali ni 5 minuta”.

Nakon toga su se građani, na poziv Markovića, uputili u Aberdarevu ulicu i tamo pravili buku sve do završetka dnevnika 2 na RTS-u kako bi simbolično prikazali kako građani Srbije vide izveštavanje te medijske kuće.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

January 4, 2020