fbpx

Udruženje #1od5miliona povodom sedam dana od proglašenja doktorata Siniše Malog za plagijat poručuje da je ovo tek početak i da se spreme svi ostali funkcioneri, ali i svi iz opozicije koji su plagirali diplome i ukrali zvanja.


Prošlo je sedam dana od kako smo oslobodili jednu instituciju iz kandži trenutne vlasti, sedam dana od kako je ta institucija zvanično rekla da nam u vladi sedi plagijator i sedam dana od kako je dokazano da budžet Srbije kroji lopov.

Tih sedam dana u odnosu na sedam godina laži koje svakodnevno slušamo i šest godina pritisaka koje je vlast vršila na Univerzitet u Beogradu kako se pitanje doktorata Siniše Malog ne bi rešilo, probudili su nam nadu da su promene i posle sveg tog vremena i vršenja uticaja na sve sfere društva, od strane vladajuće partije, ipak moguće.

Prema reakcijama vlade i poslanika u skupštini jasno se vidi njihova uznemirenost činjenicom da su im studenti iščupali jednu instituciju iz šapa.

Na osnovu tih reakcija koje su negativne i osuđujuće prema Univerzitetu, na osnovu pritisaka koje su na taj način nastavili da vrše prema ovoj instituciji, imamo još jedan dokaz da ih istina, sloboda i pobeda studenata, profesora, građana i Rektorata bole.

Sedam dana nakon proglašenja da je ukrao doktorat, pagijator Siniša Mali i dalje sedi u Vladi Srbije i osmišljava budžet za 2020. godinu, a da pored njega za istim stolom sede Nebojša Stefanović, Zoran Đorđević, Aleksandar Vulin i ostali ministri čija su zvanja i diplome upitni ili dokazano plagirani.

Sada kada imamo jednu slobodnu instituciju, poručujemo da ćemo uz pomoć nje, svih profesora, akademika i građana koji nam već skoro godinu dana pružaju podršku i šetaju sa nama isterati na čistac i ostale plagijate i lažne diplome i da ćemo na taj način zaštiti sistem akademskih vrednosti koje Srpska napredna stranka svim snagama pokušava da uništi.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 27, 2019