fbpx

Pokret “1 od 5 miliona” primljen je danas u članstvo međunarodne mreže Political Youth Network (PYN), na sednici Skupštine ove organizacije u Zagrebu.

PYN je međunarodna mreža omladinskih političkih organizacija iz zemalja Zapadnog Balkana, osnovana sa ciljem da obrazuje mlade političare u oblastima ljudskih prava, podstiče prekograničnu razmenu znanja i iskustava, kao i saradnju između zemalja u regionu kako bi se ubrzao proces pomirenja i prevazilaženja nasleđenih problema iz prošlosti.

Jedan od ciljeva PYN-a je i „smena generacija“ u politici i veće učešće mladih u donošenju odluka.

Pokret #1od5miliona teži evropskim vrednostima, te se i članstvom u PYN aktivno uključuje u regionalne tokove i zajedno sa kolegama iz srodnih organizacija iz regiona nastaviće borbu za normalnu, modernu Srbiju, kao i ceo region.

Članice ove mreže su posebno istakle da im je drago da organizacija kao što je Pokret #1od5miliona ima svoje predstavnike u lokalnoj skupštini u Majdanpeku i da podržavaju borbu za rešavanje problema Majdanpečana. Takođe ističu da su “oduševljeni dostignućima Pokreta za ovako kratak period postojanja”, pogotovo u vezi sa dokazivanjem plagijata Siniše Malog.

Skupština PYN nastavlja se i tokom narednih dana u Zagrebu, i očekuje se da će predstavnici svih organizacija članica izneti predloge za rešavanje regionalnih problema.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

June 9, 2022