fbpx

“Siniša, dalje ruke od naših džepova”, poruka je koju su aktivisti Pokreta “1 od 5 miliona” uputili danas ministru finansija Siniši Malom ispred Skupštine Srbije gde je počela sednica o republičkom budžetu za narednu godinu.


Kako je istakao predstavnik ovog pokreta Martin Bežinarević, “Siniša Mali je dokazani lopov”, te njegova ideja o tome kako treba trošiti narodne pare nije ništa drugo do još jedna pljačka, a usvajanje takvog budžeta je usvajanje još jedne godine ekonomskog propadanja.

Aktivisti “1 od 5 miliona” nosili su i transparente na kojima je pisalo koliko poslanici SNS-a koštaju Srbiju. Kako su istakli, te “trošadžije narodnog novca” sada opet odlučuju o narodnim parama, a među najvećim trošadžijama je poslanica Biljana Pantić Pilja čiji je četvorogodišnji poslanički mandat Srbiju koštao preko 8 miliona dinara, dok je Vladimir Đukanović za isti period spiskao nešto manje novca – skoro 7 miliona dinara.

Bežinarević je podsetio i da su na današnji dan pre tačno dve godine krenuli protesti “1 od 5 milioina, a da se prošle godine, blokadom Rektorata, Pokret “1 od 5 miliona” izborio da se Siniša Mali i ozvaniči kao lopov koji je ukrao tuđi naučni rad i podmetne ga kao svoj doktorat.

“Taj lopov, inače i zvanični računovođa Aleksandra Vučića, danas je predao svoju ideju o tome kako treba trošiti naš novac, a o tome treba da odluče ljudi sa sumnjivim biografijama koji većinom sede u parlamentu. Mali je rekao da će ovaj budžet ‘povećati životni standard’. Za naprednjake povećanje životnog standarda znači povećanje akciza, drakonsko oporezivanje frilensera, povećanje poreza na imovinu, izgradnja bolnice kojoj se deo zida raspao na dan otvaranja bolnice. Ako je to taj životni standard koji Mali nudi, ja ću samo da mu poručim: Siniša, molim te, nemoj da nam povećavaš životni standard”, poručio je Bežinarević.

On je podsetio i na to da je Siniša Mali napravio nezapamćeni deficit od 4 milijarde evra, da javni dug raste, pa su svi građani Srbije danas zaduženi skoro 27 milijardi evra.

“Je’l to taj životni standard, Siniša?
Ti si ubio ministarstvo u koje te je zaposlio Vučić a ne narod, ubio si ekonomiju Srbije i zavukao ruku u džepove svih nas. Ruke k sebi, i dalje od naših džepova i naših para. Usvajanjem ovog budžeta, usvaja se još jedna godina ekonomskog mraka i urušavanje naše ekonomije”, poručio je Bežinarević.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 8, 2020