fbpx

Novi zakon o Ministarstvu unutrašnjih poslova u potpunosti će promeniti način funkcionisanja pripadnika policije i sprečiti nas, “zle i bahate strane plaćenike i domaće izdajnike”, da maltretiramo i zlostavljamo dobre policajce.

Do sada, ukoliko pripadnik MUP-a dodje do vas i zloupotrebi svoj položaj na bilo koji način, mogli ste ga lako identifikovati tako što biste njegovo ime i prezime pročitali na pločici koja mu se nalazi na uniformi sa brojem značke.

Uvođenjem novog zakona koji zastupa dezerter tetke iz Kanade, Aleksandar Vulin, ovo se menja time što će umesto ovih podataka lica koja obavljaju javne poslove stajati šifra.

Na taj način će časne i dobre policajce, koji nas bacaju niz stepenice RTS-a, prelaze preko nas konjicom i kupaju suzavcem, zaštititi od nas koji zloupotrebljavamo naš status gradjana i pravo da mirno protestujemo.

Verujem da će se ovim zakonom zaštititi i svaki budući načelnik policijske stanice, kao onaj iz Majdanpeka, koji bude napao neku gospodju pesnicom u glavu. Na kraju krajeva, verovatno ni mene ne bi tužio načelnik policije zato što sam stao u odbranu žene koja je napadnuta da ga nisam identifikovao imenom i prezimenom, nego da sam rekao “šifra ta i ta fizički nasrnula na ženu”.

Svakako, to ne menja činjenicu da unutar struktura MUP-a ima časnih i pristojnih policajaca koji profesionalno obavljaju svoj posao. Takvi policajci žrtva su ovog režima koji hoće da svoje siledžije, koje su obukli u policijske unoforme, sakriju iza šifre.

Zbog tih siledžija, a ne časnih policajaca, donosi se ovaj zakon. Zbog istih onih koji su mirno gledali dok funkcioner SNS-a fizički nasrće na učesnike mirnog protesta, zbog istih onih koji su u prolazu šutirali čoveka koji povređen leži na ulici, zbog istih onih koji su pendrečili ljude koji mirno sede na klupi u parku.

A zakoni bi valjda trebalo da se donose u ime naroda i za narod!

Ako ja kao građanin ne smem da znam ime i prezime lica koje me u uniformi MUP-a identifikuje na ulici, zašto bih onda ja prihvatio da se identifikujem? Kome ja poveravam svoje lične podatke i koga ja to plaćam preko poreza da me bije iza šifre? Verujem da je Vulin prvi pripadnik MUPa sa šifrom, ali da njegova šifra ima neki prefiks F. Možda ga je to navelo da i ostale pripadnike MUP-a podvede pod šifre?

Na ovaj način ne dešava se ništa drugo do kreiranje policijske države sa jednostavnim ciljem – kontrolu naroda. Policijski čas, vanredna stanja, konjica, suzavac, kordoni, gumeni meci, prebijanje gradjana, žene u Majdanpeku, aktivista sve to je ono što nas je zadesila samo za godinu dana, a vezano je za pripadnike MUPa.

Moj savet je da svi sada iskoriste priliku da identifikuju te ljude koje Vulin želi toliko jako da sakrije, dok se ne uvede ovaj zakon.

Zapišimo im imena i prezimena, kad tad će nam zatrebati.

Autor: Martin Bežinarević, kopredsednik Pokreta “1 od 5 miliona”


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

September 21, 2021