fbpx

Pokret #1od5miliona zahteva od Univerziteta u Beogradu da formira krizni štab za vreme trajanja vanrednog stanja u Srbiji, kako bi se odluke o organizaciji rada i zaštiti akademske zajednice u trenutnim uslovima, donosile na nivou Univerziteta.


Kao deo akademske zajednice, smatramo da u situaciji u kojoj smo se našli nije dovoljno samo formiranje kriznih štabova po fakultetima, već je neophodno da postoji i krizni štab Univerziteta koji će predstavljati čelno telo za vreme trajanja vanrednog stanja.

Studenti su zbunjeni novim načinom rada, takođe im nije jasno na koji način će završiti ovu akademsku godinu i kada će je završiti, s obzirom da se ne zna koliko će vanredno stanje trajati, niti na koji način i kada će polagati ispite, a još manje im je jasno zbog čega su iseljeni iz studentskih domova na način na koji su iseljeni.

Ovo telo bi služilo blagovremenijem pronalaženju rešenja za sva pitanja i probleme koja se tiču akademske zajednice, kao i blagovremenijem obaveštavanju profesora, asistenata, saradnika u nastavi i studenata o tim rešenjima.

Formiranjem ovog štaba Univerzitet će pokazati da razume ozbiljnost situacije i da će dati sve od sebe da organizuje i zaštiti celu akademsku zajednicu.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

April 2, 2020