fbpx

Pokret #1od5miliona objavio je danas na konferenciji za medije da će, ukoliko za 7 dana Stranka moderne Srbije i Nova stranka ne proglase bojkot, izaći na naredne izbore.


Na konferenciji za medije Pokreta #1od5miliona, održanoj danas na Platou ispred Filozofskog fakulteta u 14 časova, Valentina Reković je izjavila da će taj Pokret izaći na naredne parlamentarne izbore ukoliko Stranka moderne Srbije i Nova stranka, kao popisnici Sporazuma sa narodom, izađu na iste.

Reković je u obraćanju medijima istakla da Pokret #1od5miliona nije prekršio niti jedno date obećanje i da će braniti svaki potpis Sporzuma sa narodom kako bi povratili veru građanima u datu reč.

“Do sada smo bili tolerantni, rekli smo da ćemo braniti svaki potpis i to ćemo i uraditi. Onemogućićemo im ulazak u skupštinu.”, rekla je Reković i dodala da ukoliko Stranka Moderne Srbije i Nova stranka ne proglase bojkot za 7 dana da će Pokret #1od5miliona izaći na izbore.

Ona je navela da je Pokret #1od5miliona podsećao sve potpisnike Sporazuma sa narodom da poštuju datu reč te pozdravila odluku Pokreta slobodnih građana o bojkotu izbora ali istala da su još neke stranke koje su potpisale nisu proglasile bojkot.

“Stranke koje su već proglasile bojkot nisu se nadale da ćemo mi saznati da se spremaju za lokalne izbore tako da i njih pozivamo da u roku od 7 dana obustave sve pripreme za izbore inače će Pokret #1od5miliona izaći i na lokalne izbore”, naglasila je Reković.

Ona je napitanje novinara o tome da li građani trebaju da odluče kada je u pitanju bojkot SMS-a i Nove stranke rekla da narod nije stado za šišanje koje svaki političar može malo po malo da “štrcne”.

Konferenciju je završila vešću koje je taj Pokret izneo pre par dana vezano za to da je pripadnik BIA davio Srđana Marovića, a koju je retko ko preneo kao važnu vest.

“Da li ovakvo ćutanje na vesti znači da možemo da očekujemo još neku krvavu glavu uskoro”, upitala je Reković i završila konferenciju za medije.

Foto: Udruženje #1od5miliona


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

January 21, 2020