fbpx

Pokret 1 od 5 miliona ovom prilikom pruža podršku novinarki Tatjani Vojtehovski, kojoj režim preti izdavanjem poternice nakon emisije koju je radila, a čija je tema bila oduzimanje dece od majki na slučaju Marije Mali – žene ministra finansija Siniše Malog.

Ovo je jasan znak da je vlast u Srbiji nastavila politički progon svih neistomišljenika, te nam je režim ovim ponovo poručio da su sloboda govora i sloboda medija “luksuzi koje ne možemo sebi da priuštimo”.

Ali za taj “luksuz” mi nećemo prestati da se borimo!

Vojtehovski je bila naš saborac u toku trajanja protesta #1od5miliona i sada ovu poternicu za njom stavljamo na gomilu ostalih prijava i pretnji koje su organizatorima protesta, ali i članovima Pokreta 1 od 5 miliona, pristizale na adresu poslednjih godinu dana.

Bivši doktor nauka Siniša Mali ovim činom objavio je rat slobodi i pravdi u Srbiji, ali i relativizovao sve žene – žrtve porodičnog nasilja, i to na slučaju majke sopstvene dece.

Poternica kojom se preti Tatjani Vojtehovski predstavlja pretnju svim novinarima koji se trude da, u ovakvom sistemu, rade svoj posao što objektivnije, pa je sada podjednako važno pružati podršku svim medijima koji svoj posao obavljaju časno i savesno.

Kada su, nakon ulaska u zgradu Radio televizije Srbije, uhapšeni naši saborci Krsta Tomković i Miodrag Simović, Vojtehovski je bila jedna od ljudi koji su sa nama blokirali prilaz zgradi “29. novembar”.

Nadamo se da nećemo biti prinuđeni da vratimo uslugu.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

September 2, 2020