Pokret 1 od 5 miliona ovom prilikom pruža podršku novinarki Tatjani Vojtehovski, kojoj režim preti izdavanjem poternice nakon emisije koju je radila, a čija je tema bila oduzimanje dece od majki na slučaju Marije Mali – žene ministra finansija Siniše Malog.

Ovo je jasan znak da je vlast u Srbiji nastavila politički progon svih neistomišljenika, te nam je režim ovim ponovo poručio da su sloboda govora i sloboda medija “luksuzi koje ne možemo sebi da priuštimo”.

Ali za taj “luksuz” mi nećemo prestati da se borimo!

Vojtehovski je bila naš saborac u toku trajanja protesta #1od5miliona i sada ovu poternicu za njom stavljamo na gomilu ostalih prijava i pretnji koje su organizatorima protesta, ali i članovima Pokreta 1 od 5 miliona, pristizale na adresu poslednjih godinu dana.

Bivši doktor nauka Siniša Mali ovim činom objavio je rat slobodi i pravdi u Srbiji, ali i relativizovao sve žene – žrtve porodičnog nasilja, i to na slučaju majke sopstvene dece.

Poternica kojom se preti Tatjani Vojtehovski predstavlja pretnju svim novinarima koji se trude da, u ovakvom sistemu, rade svoj posao što objektivnije, pa je sada podjednako važno pružati podršku svim medijima koji svoj posao obavljaju časno i savesno.

Kada su, nakon ulaska u zgradu Radio televizije Srbije, uhapšeni naši saborci Krsta Tomković i Miodrag Simović, Vojtehovski je bila jedna od ljudi koji su sa nama blokirali prilaz zgradi “29. novembar”.

Nadamo se da nećemo biti prinuđeni da vratimo uslugu.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

September 2, 2020