fbpx

Pokret “1 od 5 miliona” pita predsednicu Vlade Anu Brnabić kako će studenti, pošto su ukinute međugradske linije, moći da dođu u Studentski dom u Beogradu i pokupe svoje stvari, kako bi “Studenjak” mogao da se koristi kao improvizovana bolnica za obolele od korona virusa.


Naime, danas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će Studentski dom, kao i Beogradski sajam, biti korišćen za bolnički smeštaj obolelih od korona virusa sa slabijom kliničkom slikom. Odmah potom, od Uprave Studentskog doma, studentima je poslata poruka sa molbom da, ukoliko su u mogućnosti, u što kraćem roku dođu po lične stvari, a “svi koji budu izneli svoje stvari iz soba biće oslobođeni plaćanja stanarine i dobiće druge beneficije po povratku u dom”.

Pokret “1 od 5 miliona” podseća da su studenti prošle sedmice u roku od 24 sata izbačeni iz Studentskog doma i poslati svojim kućama. Mnogi od njih su daleko od Beograda i nemaju mogućnosti da sada dođu i isele stvari iz soba, s obzirom da je nakon proglašenja vanrednog stanja ukinut međugradski prevoz.

Naglašavamo da studenti ne dovode u pitanje spremnost da u ovim teškim vremenima, kada je neohodno da svi budemo solidarni, učine sve što je do njih. U zajedničkoj borbi za odbranu života ljudi, nije potrebno nuditi bilo kakve beneficije za ustupke. No, predsednica Vlade Ana Brnabić morala bi da odgovori kako će 5.000 studenata, dok ne traje zabrana kretanja, dakle u roku od 12 sati, da dođu do Beograda, isele svoje stvari i vrate se kućama. Čime će studenti doći pošto su autobuske linije između gradova ukinute? I ko će obezbeđivati red i rastojanje između tolikog broja studenata i njihovih roditelja na jednom mestu, kako bi se sprečilo širenje potencijalne zaraze?


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

March 23, 2020