fbpx

Pokret 1 od 5 miliona podržava lekare i osoblje iz klinike “Laza Lazarević” u njihovoj borbi da svoja prava kao radnika, ali i kao dostojanstvenih građana, brane na ulici.

Ako ostavimo ljude iz Laze Lazarević da se sami bore i ne podržimo ih, sutra možemo da očekujemo da i u drugim zdravstvenim ustanovama, poput Kliničkog centra Srbije, zaposleni budu primorani da pravdu traže na ulici.

Lekari i medicinsko osoblje decenijama rade u teškim uslovima, a to je postalo neizdrživo poslednjih 10 godina, otkad Srpska napredna stranka nameće svoje poslušnike kao VD direktore.

Mobing koji su zaposleni trpeli od VD direktorke Ivane Stašević Karličić je postao toliko neizdrživ da su bili prinuđeni da stupe u štrajk.

U javnosti je od ranije poznat i suprug direktorke Karličić kao jedan od viđenijih članova i finansijer Socijalističke partije Srbije, koji usko sarađuje sa Aleksandrom Vučićem još iz perioda kad je Vučić bio ozloglašeni ministar informisanja i ruka cenzure Slobodana Miloševića.

Danas, Miljkan Karličić je član stalnog sastava Republičke izborne komisije, koja je žmurela na krađu izbora, ali i referenduma 2022. Takođe, on je i predsednik nadzornog odbora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Kopredsednik pokreta 1 od 5 miliona, Moma Kovačević je naglasio da, s obzirom na to iz kakvog okruženja direktorka dolazi, klinika Laza Lazarević je samo jedna u moru javnih ustanova u kojima napredni VD direktori seju teror:
“Jasno je odakle dolazi podrška direktorki da se bahato ponaša prema zaposlenima, ne vodeći računa o tome kakve to posledice ima na pacijente klinike. Nažalost, ustanove u kojima uprava funkcioniše kako treba nisu pravilo, već izuzetak.”

Glavni štrajk će nastupiti 29. septembra, a zaposleni imaju samo jedan zahtev – ostavku direktorke.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

September 27, 2022