fbpx

Osnovni sud u Majdanpeku presudio je u korist Martina Bežinarevića, kopredsednika Pokreta “1 od 5 miliona”, u postupku po tužbi zamenice predsednika Opštine Majdanpek Elvire Toskić Jovanović.

Naime, zamenica predsednika Opštine je tužila Bežinarevića jer joj je, navodno, naneo duševnu bol, povredio ugled i čast, time što je javno izneo sumnju da je kabinet predsednika opštine izvršio malverzacije sa izgradnjom fabrike drvne sečke u selu Klokočevac. Sud je doneo presudu kojom je tužbeni zahtev Elvire Toskić Jovanović odbacio kao neosnovan.

“Ova presuda je dokaz da postoji svetlo na kraju tunela i da pravda nije izgubljena. Naša je obaveza kao predstavnika naroda da stalno preispitujemo lokalnu vlast, pogotovu u delu koji se tiče trošenja narodnih para”, izjavio je Bežinarević ispred Osnovnog suda u Majdanpeku.

Bežinarević je dodao i da je ova tužba bio pokušaj zastrašivanja od strane zamenice predsednika opštine, i to od starta osuđen na neuspeh, jer “aktivisti Pokreta ‘1 od 5 miliona’ ne mogu se zastrašiti nikakvim pretnjama ili pritiscima”.

“Ako su mislili da će me tužbama naterati da prestanem javno da govorim o onome što se dešava u našoj opštini, grdno su se prevarili. Najveća opoziciona grupacija u Majdanpeku, lista MOŽE I DRUGAČIJE, ušla je u lokalnu skupštinu – borba nam tek predstoji i za interese Majdanpečana borićemo se još glasnije”, poručio je Bežinarević.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

April 15, 2022