fbpx

Pošto predsednik SNS-a Aleksandar Vučić tvrdi da partijska knjižica neće zaštititi nikoga ko se nasiljem obračunava sa neistomišljenicima, Pokret “1 od 5 miliona” ga pita da li misli na sve partijske knjižice i zašto ne, budući da se siledžije iz njegove stranke još uvek slobodno šetkaju Srbijom.


Podsećamo Vučića da je siledžija Vukašin Bojović, koji je u novembru prošle godine fizički napao snimatelja protesta “1 od 5 miliona”, pred stotinama ljudi ispred samog ulaza u RTS, još uvek na slobodi. Podsećamo ga na činjenicu da je dotični funkcioner njegove stranke i sin Milana Bojovića, većnika u Opštini Zemun, takođe proslavljenog po šikaniranju demonstranata. Kako to njega partijska knjižica ipak štiti?

Podsećamo Vučića da je i siledžija Tomislav Cicvarić, inače pripadnik BIA, koji je iz čista mira davio organizatora protesta Srđana Markovića, još uvek na slobodi. Ko njega štiti?

Podsećamo Vučića, koji danas lažno tvrdi da “za siledžije nema milosti”, da i u slučaju prebijanja snimatelja i u slučaju davljenja organizatora protesta, Pokret “1 od 5 miliona” je morao sam da reaguje i identifikuje počinioce, dok su nadležni ćutali, ćutao je ministar, a ćutao je i sam Vučić.

Zato pitamo Vučića, koji je glavni komentator svih dešavanja u Srbiji i najveći poznavalac svih procesa koji se vode pred sudskim organima, kako to da su siledžija Bojović i siledžija Cicvarić umakli njegovom radaru.

https://www.facebook.com/1975278386111532/videos/560847011123859/

Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

June 1, 2020