fbpx

Smenom načelnice porodilišta “Narodni front” Snežane Rakić zbog njene podrške protestima i pokretu “1 od 5 miliona”, ovaj režim pokazao je svoj pravi odnos prema lekarima u koje se licemerno kune kao u heroje: ako si poslušan, dobijaš orden, u suprotnom – otkaz!


Vršiti prljavu političku odmazdu prema lekarima samo zato što su se usudili da kritikuju ovaj sistem, jeste vrhunac neljudskosti koju režim Srpske napredne stranke svakodnevno demonstrira.

To je, takođe, slika onoga kako SNS urušava zdravstvo. One lekare koje nisu stalnim degradiranjem proterali iz Srbije, stavljaju na spiskove, te one njima nepodobne – na listu za odstrel.

To, doduše, i ne čudi, imajući u vidu da je ministar zdravlja isti onaj koji je u sudskim spisima označen kao lični egzekutor jednog kriminalnog klana.

Pokret “1 od 5 miliona” poziva direktora “Narodnog fronta” da postupi kao lekar, a ne izvršilac političkih naloga, i poništi svoju odluku o smeni dr Rakić.

Podsećamo ga da je to već jednom propustio da uradi – kada je na početku epidemije takođe bespogovorno poslušao Ministarstvo i zaposlene u porodilištu lišio potrebne zaštitne opreme, zbog čega je korona tada i ušla u porodilište.

Ukoliko padne i na ovom ispitu, od bruke ga neće spasti ni prosečna ocena od 9,75 tokom studija, niti Oktobarska nagrada kojom se toliko hvali.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

February 3, 2021