fbpx

Kandidati za odbornike jedine opozicione liste u Majdanpeku MOŽE I DRUGAČIJE bili su u selu Leskovo gde, prema navodima meštana, postoji zagađenje teškim metalima vode koja odlazi u reku Pek, a potom i u domaćinstva Majdanpečana, i što može da uzrokuje nesagledive posledice po zdravlje Majdanpečana.

U selu Leskovo su predstavnici liste MOŽE I DRUGAČIJE razgovarali sa meštanima o lokalnim problemima i predstavili plan obnove sela koji ova lista zastupa svojim programom.

Meštani sela su nas odveli do jedne male reke koja se uliva u reku Pek i kasnije završava u vodoizvorištu Pustinjac sa koga se vodom snabdeva i sam grada Majdanpeka.

Kandidat liste MOŽE I DRUGAČIJE i nastavnik Nebojša Petković objasnio je da se, po navodima meštana, u samoj vodi nalaze velike količine teških metala.

“U ovoj vodi se nalaze velike količine arsena, uranijuma i žive koje završavaju u vodovodu Majdanpeka”, rekao je Petković i dodao da je upravo ovo ogroman zdravstveni rizik čijem rešavanju se mora pristupiti hitno.

“Što duže odlažemo rešavanje ovog problema, to će on postajati sve opasniji. Ovo nije pitanje politike, ovo je pitanje žuvota i smrti!”, zaključio je Petković.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

March 21, 2022