fbpx

Kopredsednik pokreta#1od5miliona i odbornik SO Majdanpek, Martin Bežinarević, govorio je u jutarnjem programu TV Lige o situaciji u Majdanpeku, rušenju planine Starice ali i trenutnoj političkoj situaciji u celini.

On je za TV Ligu izjavio da “lokalna i republička vlast negiraju probleme u Majdanpeku”, te je ocenio da će zbog toga izbiti nasilni sukobi.

“Što više lokalna i republička vlast negiraju probleme u Majdanpeku, to će narod biti netrpeljiviji. Čekam da cela ova situacija oko planine Starice pređe crvenu liniju i da se sukobi iz lokalne skupštine preliju na ulicu”, rekao je Bežinarević.

On je u gostovanju ocenio da je životni standard u Majdanpeku “jeziv već 10 godina”, a da se pogoršao dolaskom kineske kompanije ZiJin.

“Majdanpečani nemaju gde drugo da rade osim u rudniku. Time je kreiran paradoks. Iako su plate u rudniku velike, ljudi nemaju gde da ih potroše. Oni koji ne rade u rudniku su osuđeni na jedan skroman, da ne kažem siromašan, život”, precizirao je Bežinarević.

Govoreći o generalnoj političkoj situaciji Martin Bežinarević je ocenio da opizicija u Srbiji “pati od sindroma povređene mlade”, a da je “mejnstrim” opozicija svojim postupcima udaljila narod od sebe.

“Opozicija za 10 godina nije uspela da napravi kandidata koji može da dođe i blizu Aleksandru Vučić. Oni se stalno ukrupnjavaju, a zapravo samo menjaju imena”, rekao je on i dodao: “prvo su se zvali Savez za Srbiju, pa UOPS, pa više ni ja ne znam kako dok nisu stigli do” Ujedinjeni”, a to su zapravo sve jedni te isti ljudi”.

Bežinarević je dodao da je odlazak Dragana Đilasa dodatno razočarao narod, ali da je to “dokaz da neko ko je 30 godina u politici, svakako u suštini i ne želi ništa da promeni”.

Razgovarajući o pokretu #1od5miliona on je rekao da će Pokret uskoro otvoriti odbore u Boru i Zaječaru, a da je nasuprot svim pritiscima #1od5miliona odoleo u opstao.

“Svi bi da nas kupe, a niko ne može da nas plati. Zato što je cena ovoga što radimo prevelika. Mi se iskreno borimo za promenu sistema i kao takvi ne odgovaramo mnogima i sa vlasti ali i unutar opozicije”, zaključio je Martin Bežinarević.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

July 18, 2022