fbpx

Pokret “1 od 5 miliona” poziva celokupnu opoziciju na zajedničko delovanje, jer nasuprot sebe i nasuprot Srbije imamo gangsterski režim koji je ponovo odlučio da narod utamniči na više od 48 sati.

Napominjemo da su pojedine opozicione organizacije, nakon najavljene još jedne Vučićeve tamnice, zakazale proteste za sutra – u različitim terminima i na različitim mestima. Takvim neusaglašenim delovanjem rizikuje se rasipanje snage ljudi, razvodnjavanje protesta i stvaranje još većih podela u opozicionom delu javnosti. Zato pozivamo celokupnu opoziciju i javnost da se ujedine u protestu u svakom smislu.

Vučićev Krizni štab prikriva broj umrlih, prikriva broj zaraženih. Naredili su ljudima da nose maske, a nisu spustili cene istih i učinili ih dostupnim svima. Novim tamničenjem pokušavaju da sakriju sopstvenu odgovornost za bujanje epidemije, a jedino što će postići jesu gužve u prehrambenim prodavnicama i još veće izlaganje ljudi riziku. Iako su obećali, studente u studentskim domovima nisu testirali na korona virus. Najavom tamnice oteraće ih kućama, njih oko 55.000 hiljada, i rizikovati prenošenje virusa po celoj Srbiji – ne krivicom studenata. Takav režim koji se svesno poigrava životima ljudi, opasniji je i od same korone. Zato otpor mora biti jedinstven. I zato je sada krajnje vreme da da cela opozicija potisne svoje pojedinačne interese i ujedini se u borbi protiv neprijatelja koji, kako politički tako i životno, ubija Srbiju.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

July 7, 2020