fbpx

Novosadska vlast je čak i od jednog parka napravila mašinu za pranje para. Tako je raspisala još jedan tender s namerom da izvuče još 20 miliona dinara iz džepova građana. Navodno da bi te pare potrošila na uređenje parka koji najavljuje već 5 godina, na park koji je već progutao 150 miliona dinara para Novosađana, na park koji – ne postoji.


Naime, izgradnja parka između Detelinare i Novog naselja najavljena je pre 5 godina.
Za prvu fazu radova već je utrošeno preko 150 miliona dinara.
Tokom radova od 5 godina uhapšeni su službenici Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u saizvršilaštvu, a pored njih uhapšena je i jedna radnica JKP “Put” zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja, kao i dve osobe iz lozničkog preduzeća ,,MN” zbog sumnje na zloupotrebu sa javnim nabavkama.

Da podsetim, osumnjičeni iz Novog Sada terete se da su u 2018. godini preduzeću “MN“ prilagođavali i nameštali konkursnu dokumentaciju za javnu nabavku koja se ticala uređenja parka u Novom Sadu sa infrastrukturom i javnom rasvetom, tako da su na taj način ovom privrednom društvu pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 124 miliona dinara i tako oštetili sve građane Novog Sada.

Građani koji svakoga dana prolaze pored mesta gde je predviđena gradnja novog parka, mogu da konstatuju da su za 150 miliona dinara dobili samo posečeno drveće i korov.

Krajem januara, Gradska uprava raspisala je još jedan tender za uređenje novog parka između Novog naselja i Detelinare vredan 20.833.333 dinara bez PDV-a.
Još preko 20 miliona dinara za park kojeg nema i ne zna se hoće li ga uopšte biti.
Preduzeća koja vode ljudi koji nas vode nisu u stanju jedan običan park da sagrade.
Uzmu pare, naplate i dalje nema.

Danas u Novom Sadu pokazuju kako se ponašaju kada treba da urade nešto što nije u njihovom ličnom interesu.
Pokazuju nam kako se ponašaju kada treba da naprave nešto što nije za njihovu decu.

Park je nešto malo, ali kroz to malo možemo da vidimo ono veliko.
Ako pogledamo šire, ono što nam je bitno i bez čega ne možemo: naše zdravstvo, obrazovanje i kultura – onda smo dovedeni do apsurda.
Zbog ovakvih stvari ne treba da odustanemo.
Neće uvek biti isti i neće uvek biti isto.
Govorimo danas od najsitnijih do onih najkrupnijih problema.
Jer mi im poručujemo: Gledamo šta radite i nećete nas zaustaviti!
A najveća tajna u Srbiji i dalje je ista: Koliko košta behaton?

Filip Martin, aktivista Pokreta “1 od 5 miliona” iz Novog Sada


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

February 17, 2021