fbpx

Pokret “1 od 5 miliona” poziva predsednicu Vlade Anu Brnabić da se makar u vreme pandemije suzdrži od jurišanja na titulu “Vučićev omiljeni poltron” – očigledno jedine discipline u kojoj je uspešna – i prestane da se sveti politički “nepodobnima”, u ovom slučaju Šapčanima. Zahtevamo da pod hitno omogući otvaranje privremene bolnice u Šapcu za smeštaj lakše obolelih od koronavirusa, koja opremljena stoji već nedeljama, ali zbog očigledno politikantskih kalkulisanja republičke vlasti nije stavljena u upotrebu.


Podsećamo da je lokalna vlast u Šapcu, uprkos pokušaju opstrukcije najpre od strane ministra odbrane Aleksandra Vulina, a potom i drugih eksponenata SNS-a, uspela da obezbedi potrebnu opremu za prihvat lakše obolelih, ali ne i dozvolu da se privremena bolnica pusti u rad. U vreme kada sve resurse treba staviti u zbrinjavanje ljudi, ovo je nezapamćen čin nebrige, gaženja ljudske solidarnosti i potvrda da SNS ne preza od toga da čak i obolele stavlja kao ulog u svom izopačenom političkom nadigravanju.

Pokret “1 od 5 miliona” pruža punu podršku Šapčanima i naporima njihovog gradonačelnika Nebojše Zelenovića da u uslovima pandemije smrtonosnog virusa stave sve raspoložive resurse u zaštitu zdravlja ljudi. Od Ane Brnabić, predsedavajuće “zdravstvenim” Kriznim štabom, zahtevamo da postupi odgovorno i omogući Šapčanima sa lakšom kliničkom slikom zaraze koronavirusom da budu smešteni u bolnici u svom gradu, kad već postoje svi uslovi za to. U suprotnom, ostaće upisana u sramnu istoriju svoje partije kao kreatura koja se čak i bolesnim ljudima i njihovim porodicama sveti samo zato što nisu niti će glasati za SNS.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

April 21, 2020