fbpx

Pokret #1od5miliona pruža podršku merama radikalizacije koje su izneli advokati, tužioci i sudije na protestu podrške hrabrim tužiteljkama koje su smenjene.

Advokati su pozvali narod okupljen ispred Vlade Srbije i celokupnu javnost Srbije da od ponedeljka do petka od 10 do 10.30 časova zaustave ono što rade i polučasovnim buntom pokažu da građani Srbije nisu marionete kojima upravlja jedan čovek!

Čedomir Kokanović, jedan od organizatora protesta je najavio da se sledeći put okupljamo na Gazeli, ili da sledećeg puta neće biti.

Podsetimo, vlast ni sedam dana nakon iznetih zahteva da se smene Nenad Stefanović, njegova zamenica Brankica Marić i Zagorka Dolovac, kao i da se poništi odluka o smeni tužiteljki, nije ispunila niti jedan zahtev, već je u medijima targetirala organizatore protesta i smenjene tužiteljke.

Kopredsednik Pokreta Moma Kovačević je nakon protesta istakao da su advokati, tužioci i sudije koji su pozvali narod da svakog dana naredne nedelje zaustave Srbiju na pola sata dokazali da su dostojni svoje profesije i naglasio da je “vreme da zaustavimo Srbiju na trideset minuta da bismo posle trideset godina krenuli napred!”.

Pokret #1od5miliona stoji uz organizatore protesta i poziva sve građane da u toku naredne nedelje svi zajedno pokažemo da smo spremni da branimo svoje!

Vidimo se na Gazeli!


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

March 10, 2023