fbpx

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu danas je doneo konačnu odluku da je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat.


Studenti #1od5miliona u dvanaestodnevnoj blokadi Rektorata u septembru ispregovarali su da se 4. novembra ovo pitanje konačno reši.

Odbor za profesionalnu etiku zasedao je danas 21. novembra da bi se izjasnio o doktoratu ministra finansija Siniše Malog. Odbor je doneo konačnu odluku i rekao da je doktorat Malog plagijat.

Tokom dvanaeostodnevne blokade zgrade Rektorata zahtevali smo jasan stav Univerziteta, da se ogradi od političkih pritisaka vlasti, kako bi se doktorat proglasio plagijatom jer je Siniša Mali grubo prekršio član 22. Etičkog kodeksa.

Odbor je doneo ispravnu odluku koja je pokazala da su studenti zaista oslobodili Univerzitet 25. septembra nakon “dogovora” sa rektorkom Ivankom Popović.

Blokadom smo otkrili da su vlast i Srpska napredna stranka spremni da na studente pošalju batinaše u našu kuću – Univerzitet.

Iako je prvobitni datum o donošenju odluke 4. novembar prologiran 15 dana zbog prava na žalbu, uvažavanje saveta profesora Univerziteta u Beogradu da sačekamo 22. novembar pokazala je da smo odgovorni prema akademskoj zajednici i da smo doneli ispravnu odluku.

Pošto smo oslobodili jednu instituciju nakon sedam godina uzurpacije svake institucije od strane režima, jasno poručujemo da je ovo samo prva u nizu.

Nastavićemo da oslobađamo institucije. Staćemo uz svakog ko se usprotivi ovom režimu kao što smo stali uz rektortku. Štitićemo profesore od medijske hajke prorežimskih glasila, novinare koji časno rade svoj posao kao i sve građane koji već 11 meseci protestuju na ulicama Beograda i širom Srbije.

Oslobodićemo čitavu zemlju, promenićemo ovaj sistem lažnih doktora nauka, lažnih novinara i političara koji se lažno predstavljaju.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 21, 2019