fbpx

Zamenik direktora kineske kompanije ZiJina, Džejson Džang, uručio je Aleksandru Vulinu zahvalnicu za “izuzetnu” saradnju MUP-a Bor i te kineske kompanije.

Ta “saradnja” ogleda se, uglavnom, u tome da pripadnici naše policije imaju zabranu legitimisanja kineskih državljana i radnika, da imaju zabranu da ih privode, ali i da je kineskim radnicima ZiJin-a dozvoljeno da voze automobile bez registarskih tablica, bez vozačkih dozvola, pa čak i bez poštivanja saobraćajnih propisa.

Ta “saradnja” Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i jedne kineske kompanije oličenje je privatizovanja Bora i Majdanpeka u ruke ZIjina i potpuno urušavanje zakona i Ustava, na kojima počiva naša “demokratska” država.

Podsetiću da su samo pre godinu dana kineski državljani živeli u radnim logorima, kojima policija nije imala pristup, da se svakodnevno dešava ekocid i, već sada doslovno, trovanje naroda.

Saradnja kojom se ZiJin i Vulin ponose ogleda se u egzodusu stanovništva Bora i Majdanpeka, kreiranje privatne države u Istočnoj Srbiji, ali i u izveštaju Instituta za javno zdravlje, koji govori o tome da su Bor i Majdanpek crne rupe industrijskog zagađenja.

Da podsetim, to je onaj izveštaj koji je Batut krio od očiju javnosti godinu dana, dok mnoge organizacije (uključujući 1 od 5 miliona koji je podneo zahtev za pokretanje krivičnog postupka protiv Verice Jovanović, direktorke Batuta), nisu reagovale kako bi se istraživanje objavilo.

Na sve ovo, Ministarstvo unutrašnjih poslova nije reagovalo i nije zaštitilo građane Srbije, ali jeste stalo u zaštitu interesa ove kineske kompanije i u odbranu “rekordnog profita” koji su platili moji sugrađani zdravljem i životima.

Autor: Martin Bežinarević, odbornik Skupštine opštine Majdanpek i kopredsednik pokreta #1od5miliona


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 12, 2022