fbpx

Kopredsednik pokreta #1od5miliona Martin Bežinarević pozdravio je potez nadležnih institucija vezan za hapšenje VD direktora nacionalnog parka Đerdap Lazara Mitrovića i pozvao tužilaštvo da istraži povezanost čelnika SNSa u Majdanpeku sa malverzacijama u nacionalnom parku.

“Nesporno je da je bilo malverzacija u nacionalnom parku. Verovatno i više nego što znamo. Ohrabrujuće je to što su institucije reagovale i nadam se da će do kraja sprovesti ovaj postupak”, rekao je Bežinarević i dodao da je sada na tužilaštvu da istraži povezanost Mitrovića sa doskorašnjim predsednikom opštine Draganom Popovićem, njegovom zamenicom Elvirom Jovanović i predsednikom opštinskog odbora SNSa Branislavom Tomićem.

Pokret #1od5miliona je ranije ove godine objavio da je Martinović ilegalno izgradio vikendicu na teritoriji nacionalnog parka, ali smo i podsetili da je Dragan Popović, doskorašnji predsednik opštine Majdanpek izgradio restoran na teritoriji nacionalnog parka pod sumnjivim okolnostima.

“Kako smo nezvanično saznali, fabrika drvne sečke ‘Wood chips’ u Klokočevcu je neplanski krčila šumu u nacionalnom parku za potrebe toplane u Majdanpeku. Nemoguće je da direktor nacionalnog parka nije znao za to. Isto kao što je morao da zna da je Dragan Popović nelegalno sagradio restoran u Donjem Milanovcu”, kazao je Bežinarević.

Nakon poplava 2014. godine novac koji je dobijen za sanaciju šteta na teritoriji nacionalnog parka Đerdap nikada nije stigao do građana kojima je prvobitno i bio namenjen.

“Nacionalni park Đerdap je jedan od najlepših u Srbiji. Ovih godina smo se borili da ga spasimo. Ne znam da li je kasno ili ne ali znam da moramo da ohrabrimo institucije da svoj posao urade kako treba”, zaključio je Bežinarević.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

April 18, 2022