fbpx

Stigli smo do decembra ove godine, a gledajući unazad ovaj saziv Narodne skupštine Republike Srbije, Narodna poslanica iz Majdanpeka, reč jednu nije rekla kada su u pitanju problemi njenog rodnog grada.

Ivana Srbulović, narodna poslanica SNSa ali i odbornica SO Majdanpek, nije za 10 meseci uspela jednu jedinu reč da kaže u odbranu svog grada iako se više puta tema rudarskog grada ponela u Narodnoj Skupštini.

Srbulović je bez jezika ostala i na temu stravičnog ugrožavanja ljudskih prava unutar policijske u Majdanpeku.

Čovek bi pomislio da bi učiteljica iz Majdanpeka koja je ujedno i narodna poslanica, ali i odbornica Skupštine opštine Majdanpek, ipak imala komentar na ove teme.

Ipak, realnost je takva da je ona bila nemi posmatrač, dok su čast Majdanpeka branili neki drugi poslanici.

Kao Majdanpečaninu, poražavajuće mi je da Narodna poslanica iz naše opštine (ujedno i učiteljica) nije u stanju da sklopi po koju rečenicu.

Samim tim, njeni sugrađani nemaju nikakav razlog da više za nju glasaju.

Kao čoveku, strašno mi je da neko ko je učitelj i radi sa našom decom, nema komentar na brutalnost policije i ugrožavanje ljudakih prava.

Naravno, verovatno gospođa Srbulović i ne može da kaže nešto bez odobrenja šefa svoje poslaničke grupe iz SNSa, isto kao što to ne radi ni na sednicama Skupštine opštine.

Mi ćemo nastaviti da budemo glas razuma Majdanpeka i svakog grada u Srbiji, a Srbulović će na kraju ovog mandata morati da objasni svojim sugrađanima šta je to tačno ona radila obzirom da posao narodne poslanice za sada ne obavlja.

Autor: Martin Bežinarević, kopredsednik pokreta #1od5miliona i odbornik SO Majdanpek


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 28, 2022