fbpx

Večeras je održan 53. protest u Beogradu a organizatori protesta zajedno sa građanima regulisali su saobraćaj jer policija nije radila svoj posao, protestna kolona se kretala do RTS-a a potom su građani pokucali na vrata Skupštine da provere da li ta institucija radi i dalje.


Protest #1od5miliona 53. put održan je večeras sa početkom u 18 časova na Platou, a okupljenim građanima obratili su se advokat Vladimir Gajić, profesor Žarko Trebješanin i narodna poslanica Marinika Tepić. Gajić, adovokat uzbunjivača iz Krušika Alkesandra Obradovića je okupljenima poručio da srpsko pravosuđe liči na Staljinovu Rusiju.

Foto: Udruženje #1od5miliona

On je poručio da je Aleksandar Obradović heroj našeg vremena.

“Alal vam vera na protestu i šetanju godinu dana. Ni korak nazad nećemo napraviti dok se ne oslobodimo ove bande” rekao je Gajić.

Profesor Žarko Trebješanin rekao je kako je ova vlast autokratska i da ona podstiče i širi neznanje, nekulturu, netrpeljivost i gluposti da se planirano uništavaju obrazovanje, prosvećivanje i kultura.

Marinika Tepić rekla je kako neće pričati o njemu, misleći na predsednika Aleksandra Vučića, a potom je građane podsetila na njihov značaj za promene u ovom društvu.

Protestna šetnja kretala se do Radio-televizije Srbije, a organizatori protesta na vrata ove zgrade zalepili su nalepnicu „Odbor Srpske napredne stranke“, a po rečima jedne od organizatorki protesta Valentine Reković.

„Ovo je postao Odbor Srpske napredne stranke, a Lj. Stefanović i Bujošević su najbolji radnici“ zaključila je Reković, a potom pozvala građane da zajedno pokucaju na vrata Skupštine da vide „da li ta institucija još uvek radi.

Jedna od organizatorki protesta Tea Vukadin građanima se obratila ispred Narodne skupštine Republike Srbije pozivajući ih da pokucaju na vrata.

Građani su ranije na protestu kucali na vrata Rektorata da probude tu instituciju i da provere da li ona i dalje radi, ovaj put to su učinili na vratima Narodne skupštine.

Obezbeđenje Skupštine nije dozvoljavalo građanima da priđu vratima i mirno pokucaju na ovu instituciju, i u jednom trenutku došlo je i do sukoba, ipak je jedan deo ljudi uspeo da dođe do vrata i zajedno sa organizatorima protesta pokucaju nakon čega se šenja nastavila.

„Kako smo kucali na vrata Rektorata tako ćemo i na ovu instituciju da vidimo da li radi“ poručila je Vukadin.

Kako su organizatori protesta ovaj put sami regulisali saobraćaj i obezbeđivali kolonu kako su rekli zato što „policija ne radi svoj posao“ šetnja je usporavana na više mesta, a u jednom trenutku na putu se isprečio i autobus.

Protest je završen na Trgu Republike a organizatori protesta na kraju šetnje poručili su policiji da ukoliko ne procesuiraju lica koja su napala Srđana Markovića i snimatelja Nemanju Ristića neće prijaviti ni sledeći protest.

„Pronađite ih ili sledeći protest nećemo prijaviti. Samo vas čekamo“ zaključila je Vukadin i pozvala na naredni protest sledeće subote.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 7, 2019