fbpx

Udruženje #1od5miliona ovom prilikom obaveštava javnost da, s obzirom da nije bilo reakcije ministarstva unutrašnjih poslova, protest #1od5miliona neće biti prijavljen ali će biti održan.


Udruženje #1od5miliona je na konferenciji za medije održanoj u ponedeljak, 2.12, ispred zgrade Vlade tražilo adekvatan odgovor od MUP-a vezan na napad na jednog od organizatora protesta #1od5miliona Srđana Markovića koji se desio nakon subotnjeg protesta kada ga je nepoznato lice davilo.

S obzirom da lice nije identifikovano niti je postupak na bilo koji način pokrenut, kao što smo i najavili na konferenciji, protest #1od5miliona u subotu, 7.12. neće biti prijavljen.

53. protest #1od5miliona biće održan u subotu, 7.12. na Platou ispred Filozofskog fakulteta sa početkom u 18 časova ali bez objavljivanja rute, a pripadnike javnog reda i mira podsećamo da na protest dođu uniformisani, sa jasnim policijskim obeležjima, u suprotnom ni sledeći protest nećemo prijaviti i vodiće se kao spontana okupljanja.

Podsećamo da je lice koje je nakon protesta #1od5miliona u subotu 30.11. davilo Markovića, i pre toga na protest njega napalo, a u više navrata snimalo organizatore protesta #1od5miliona.

Targetiranje i crtanje mete na čelo organizatorima protesta od najviših državnih zvaničnika zemlje oštro je ugrozilo njihovu bezbednost i dalo vetar u leđa raznim poslušnicima Srpske napredne stranke da ih napadaju ili čak i dave.

Da li ovo neodgovaranje MUP-a i državih institucija samo potvrđuje da institucije u Srbiji rade isključivo u korist vladajuće elite i da li će studenti trebati, posle ovoga, na fakultete da idu uz policijsku pratnju?


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 5, 2019