fbpx

Pokret “1 od 5 miliona” poziva Boška Obradovića da prekine štrajk glađu i sačuva svoje zdravlje, budući da je ova vlast još jednom pokazala da u svojim prljavim ciljevima gazi preko zdravstvenog stanja bilo kog građanina, a pogotovu njenih političkih neistomišljenika.


Iako se razlikujemo u političkim stavovima i načinima borbe, cenimo čin Boška Obradovića i pokušaj da ličnom žrtvom natera režim na odgovorno postupanje. Pozivali smo vlast da odgovori na Obradovićev poziv za dijalog, ali još jednom smo se uverili da neodgovorne i bahate ne možete privoleti ni na minimum civilizovane reakcije. U svom gaženju preko ljudi, režim je naterao čak i Javni servis, koji bi trebalo da bude servis svih građana, da mu asistira u besramnom izrugivanju ne samo čoveku koji se odlučio na tako ekstreman lični čin – štrajk glađu, već i celokupnoj državi.

Stoga pozivamo Obradovića da više ne šteti svom zdravlju i da ga čuva zarad svoje porodice, jer režim Aleksandra Vučića i njegovog slugeraja nema empatiju za druge, nema sluh za dijalog i nema volju da civilizovano odgovori ni na koji način. Protiv takvog sistema moramo drugačije.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 20, 2020