fbpx

Drskost ove vlasti doseže do neslućenih razmera.
Sada su rešeni i vodu da nam uzmu. Vazduh su nam već zatrovali.

Priča o izmenama Zakona o zaštiti prirode kako bi se zabranila izgradnja mini hidroelektrana u zaštićenim područjima, nema nikakvog smisla. Ono što su zapravo poslanici Srpske napredne stranke usvojili, jeste to da će mini hidroelektrane moći da se grade u zaštićenim područjima ukoliko ministarstvo proceni da je to od “opšteg interesa”. Ta rečenica je ključna. A ko će da procenjuje šta je opšti interes? Ministar istog onog mafijaškog kartela koji već godinama unazad trpa reke u cevi, krči šume, ubija životnu sredinu, gleda kako privatno obezbeđenje tuče građane koji brane svoje reke, i sve to da bi prljavim profitom napunili džepove svojih prijatelja, kumova, poslovnih partnera? Zato ovaj zakon ne štiti prirodu, nego legalizuje njeno uništavanje.

Isto je i sa izmenama Zakona o zaštiti voda, gde se perfidno uvodi pojam “neposredna pogodba”. Dakle, braća i kumovi SNS interesne grupe će moći neposredno da se dogovaraju ko će da cevči, ko će da kopa pesak, da gradi splavove i druge plovne objekte! Naše je samo da odlučimo od koga ćemo da kupimo flašicu vode!

Dišemo najzagađeniji vazduh u Evropi, uskoro ćemo piti i najskuplju vodu. Voda je naš najdragoceniji resurs. Oni koji je prodaju, prodaju našu budućnost.
Zato ova vlast, svi oni koji su stavili svoj potpis na ove zakone, na ovu izdaju naše Srbije i naše budućnosti, moraju biti svesni da će za to odgovarati – imenom i prezimenom.

Oko prava na vodno zemljište će moći da se pogađaju, a onaj čije je zemljište pored vode će da odredi ko može vodi da priđe.

Autorka: Snežana Nedeljković, predsednica Zelenog fronta pokreta #1od5miliona


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

July 19, 2021