fbpx

Privatno obezbeđenje koje je unajmila kineska kompanija ZiJin rasturilo je kamp na planini Starici u Majdapeku, gde su aktivisti kampovali kako bi sprečili rušenje planine simbola grada.

Privatno obezbeđenje, privatne kineske kompanije rasturilo je kamp srpskih državljana, na teritoriji koja je vlasništvo Republike Srbije.

Poslednjih nedelja je ova kineska kompanija namerno podizala tenzije u Majdanpeku i ulazila u direktne i indirektne sukobe sa narodom pokušavajući da otera aktiviste sa vrha planine Starice.

Unajmljivanjem privatnog obezbeđenja i proterivanjem aktivista sa vrha planine Starice dokaz je da je država Srbija prodala zapravo ceo grad Majdanpek ZiJinu.

Ovakvim postupkom je ova kineska kompanija otvoreno proglasila “rat” Majdanpečanima i nedvosmislen stav da će se planina Starica rušiti.

“Nakon ovog postupka Vlada Republike Srbije ili da reaguje i zaštiti narod ili će narod zaštititi sam sebe. Zaštitićemo se kako znamo i umemo, ali onda ni mi nećemo mariti za mnoge stvari kao što sada ne mare ni država ni ZiJin”, rekao je Martin Bežinarević odbornik SO Majdanpek i kopredsednik Pokreta #1od5miliona.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

August 20, 2022