fbpx

Pokret #1od5miliona čestita zaposlenima u Klinici Laza Lazarević pobedu nad sistemskom nepravdom!

Nakon dugotrajne borbe, trpljenja terora i mobinga od strane direktorke, kao i nepravednih otkaza i kazni, zaposleni su trijumfovali. Vlada Srbije je konačno, nakon dugotrajne tišine i zahteva zaposlenih, reagovala i smenila direktorku sa te pozicije.

Pokret #1od5miliona je od samog početka podržavao zaposlene u njihovoj borbi za pravdu. Naša podrška je bila neupitna, a zajedno sa njima smo istrajali u zahtevima za smenu direktorke i promenu sistema koji je dozvoljavao zloupotrebe i nepravdu.

Zaposleni u Klinici Laza Lazarević su se hrabro suprotstavili nepravdi i sistemskoj korupciji. Kroz štrajk koji je trajao od septembra prošle godine, oni su pokazali jedinstvo i solidarnost, i nisu popuštali pred pritiscima i zastrašivanjima. Nisu odustali čak ni kad ih je preko 80 snosilo posledice na poslu zbog štrajka u vidu otkaza, premeštaja i smanjenja plata.

Njihova pobeda je još jedan dokaz da se zajedničkim naporima može postići promena. Njihova hrabrost je snažan podstrek za sve druge koji se suočavaju sa nepravdom i korupcijom u našem društvu.

Ova pobeda ne samo da donosi pravdu zaposlenima u Klinici Laza Lazarević, već je i važan korak ka izgradnji boljeg zdravstvenog sistema u Srbiji.
Pokret #1od5miliona će nastaviti da se zalaže za transparentnost, odgovornost i pravdu u svim oblastima društva, uključujući i zdravstveni sektor.

Čestitamo hrabrim zaposlenima i podsećamo da ćemo se uvek u prvim redovima boriti za sve koji trpe nepravdu ovog režima!


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

June 2, 2023