fbpx

Predstavnica Pokreta #1od5miliona Sofija Nedeljković ostavila je danas kofu vode iz Čukaričkog rukavca ispred ulaza doma Skupštine Grada Beograda i zahtevala hitno rešenje problema i ispitivanje potencijalnog zagađenja iz fabrika koje okružuju reku Topčiderku, ali i hitno čišćenje tog dela Ade Ciganlije.


Predstavnica 1 od 5 miliona, Sofija Nedeljković, poručila je zameniku Vesiću da “nije izmislio toplu vodu” te da građani znaju da je kanalizacija jedan od problema, ali je naglasila da to svakako nije jedini problem te apelovala da se ispita bezbednost rada fabrika koje se nalaze uz reku Topčiderku, a Goranu Vesiću ostavila i uzorak vode kako bi je ispitao.

Foto: #1od5miliona

“Svi smo svesni da problem jeste kanalizacija. I taj problem bi se rešio da si novac iz gradskog budžeta trošio na rešavanje pravih problema građana, kao što je kanalizacija, a ne na novogodišnju rasvetu, 43 fontane, vremenske kapsule i ostale besmislene projekte.”, objasnila je Nedeljković.

Ona je zamenika gradonačelnika podsetila da se oko reke Topčiderke nalazi 10 fabrika koje mogu biti potencijalni zagađivači te zahtevala hitno utvrđivanje da li te fabrike poseduju filtere ali isto tako i hitno čišćenje Rukavca.

“Pre svega zahtevamo HITNO ČIŠĆENJE Čukaričkog rukavca, kako se ljudi koji oko njega žive ne bi pogušili od smrada. A onda zahtevamo i trajno rešenje problema zagađenosti Čukaričkog rukavca”, istakla je Nedeljković.

Ona je potom ispred zgrade Skupštine grada Beograda prosula kofu vode iz Čukaričkog Rukavca uz objašnjenje da je zamenik gradonačelnika prošli put eskivirao ali da će sada morati da “pomiriše” vodu iz Rukavca.

“Pošto si prošli put pobegao, danas smo ti ponovo doneli vodu iz Rukavca, da je pomirišeš i osetiš šta Čukaričani udišu već četiri nedelje.”, zaključila je Nedeljković i obećala Goranu Vesiću da će mu na svakih par dana donositi vodu iz Rukavca dok se taj problem ne reši.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 17, 2020