fbpx

Goran Vesić izgleda veruje da je Sava Centar zaista fantomski fakultet na kojem je “diplomirao” njegov stranački kolega Nebojša Stefanović, a ne jedan od simbola Beograda, te ga zato i prodaje za cenu srazmernu znanju koje je “diplomac” Stefanović stekao na njemu – za sitniš.


Arhitekta u pokušaju Goran Vesić je i na primeru najavljene prodaje dva beogradska simbola, Beograđanke i Sava Centra, pokazao svoju profitersku logiku po kojoj kvadratni metar košta basnoslovno kad treba da se naplati iz džepa građana, a u obrnutom slučaju – prodaje se za sitniš.

Vesićeva “logika” najbolje se vidi na primeru Sava Centra koji će, sa površinom od 100.000 kvadratnih metara, biti prodat za svega 75 miliona evra.

Do maltene juče, Vesićeva cena kvadrata stajala je znatno više.

Podsetimo: Dvogodišnju izgradnju Palilulske pijace na 12.000 kvadratnih metara, građani Beograda platili su 12.000.000 evra.

Za rekonstrukciju Trga republike, koji se prostire na 12.000 metara kvadratnih, Vesić nije štedeo 10.000.000 evra iz naših novčanika.

Pitamo Gorana Vesića: ako 24 hiljade metara kvadratnih koštaju ukupno 22 miliona evra, kako je moguće da Sava Centar i njegovih 100.000 metara kvadratnih vrede svega 75 miliona?

Ovako niska prodajna cena mogla bi da se objasni time da Goran Vesić pati od iste vrste halucinacije poput njegovog stranačkog kolege Nebojše Stefanovića, pa je umislio da je Sava Centar fantomski fakultet na kojem je Nebojša “diplomirao”, a ne jedan od glavnih simbola Beograda.

Ili time da je, možda, razliku između realne i ove cene Vesić, ipak, naplatio, i to debelom provizijom za sopstveni džep i džepove svojih partnera.

Ili, pak, Goranu Vesiću, poput većini njegovih stranačkih kolega, ne idu od ruke osnovi ekonomije i računanje, pa tako neuk vrednost Beograda rasprodaje budzašto. U tom slučaju, 1 od 5 miliona nudi mu pomoć pri sastavljanju obračuna, nakon kojeg će Vesić morati da objasni gde je nestao novac iz gradskog budžeta.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

January 9, 2020