fbpx

Pokret “1 od 5 miliona” zahteva od predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da obustavi pripreme za “spontano okupljanje” više hiljada ljudi 30. maja u Vranju, novom žarištu korone, kojim planira da označi početak svoje predizborne kampanje, koja, uzgred, nikada nije ni prestajala.


Kao i svako svoje “spontano okupljanje”, SNS i ovo u Vranju brižljivo planira: sa sve kvotama koliko koji odbor iz kojih gradova treba da doveze ljudi, naravno organizovanim autobusima. Međutim, van pameti je i apsolutno opasno da svoje mitingovanje režim zakazuje baš u Vranju, koje poslednjih dana važi za žarište koronavirusa. Već smo videli na primeru Valjeva kako izgleda takvo režimsko poigravanje ljudskim životima, kada je na početku epidemije Vučić doveo “spontano okupljene” da mu aplaudiraju ispred Krušika, a potom je ovaj grad postao srpski Vuhan.

Da li je upravo to plan Aleksandra Vučića? Da i od Vranja napraviš novi srpski Vuhan? I to nedugo nakon što je njegova poslušnica Ana Brnabić Vranjance okrivila za skok broja novozaraženih.

Ko će biti kriv, Vučiću, ako nakon tvog mitingovanja dođe do još većeg skoka broja novozaraženih? Vranjanci ili ti?
Ko će biti kriv ako tvoji masovno i “spontano” okupljeni sledbenici pokupe koronu u Vranju, vrate se svojim kućama, rašire virus po Srbiji i pokrenu novi talas epidemije? Oni, Vranjanci ili ti?

Ti ćeš biti direktni krivac, i zato – obuzdaj se! Zaobiđi Vranje, zaobiđi Srbiju, a svoj cirkuski karavan ostavi parkiran pred svojom kućom.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 23, 2020