fbpx

Na konferencija za medije prilikom predaje potpisa za oslobađanje Aleksandra Obradovića Moma Kovačević je poručio da će Udruženje #1od5miliona stati uz svakoga ko ustane protiv režima kao što je to slučaj sa Aleksandrom Obradovićem.Građanska Inicijativa “Sloboda za Aleksandra” održala je konferenciju za medije na kojj su se obratili student iz Udruženja #1od5miliona Moma Kovačević, ispred Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović, ispred inicijative “Sloboda za Aleksandra” Aleksandra Puškić i žena Aleksandra Obradovića – Kristina Obradović.

Kovačević je poslao poruku da je Aleksandar Obradović prvi veliki uzbunjivač, ali da je on i 1 od 5 miliona građana koji razumeju da trpe ugnjetavanje od ove vlasti.

Foto:Udruženje #1od5miliona


“Zato je naša dužnost da stanemo iza svakoga ko skupi hrabrost da uradi pravu stvar”, rekao je Kovačević.


Manojlović je poručio da ako tužilaštvo želi da radi kao ispostava režima, onda je ova peticija pritisak javnosti, ako želi da se vrati na put vladavine prava i Ustava Republike Srbije, onda je ovo peticija podrška tužilaštvu.


“Tužilaštvo mora da se odredi prema predlogu branioca za puštanje iz kućnog pritvora, ne može kao Pontije Pilat da pere ruke i ostavlja na ocenu sudu odluku.”, poručio je on.
Puškić je da se nakon protesta ispred CZ odlučila na korak dalje, a da je to peticija za Oslobađanje Aleksandra Obradovića.


“Obradović je jedan od nas, otac i suprug, koji je hrabar i koji želi da, kao i ja, živi u normalnoj državi. Naša parola od početka je “Solidarnost je naša snaga”.

Žena Aleksandra Obradovića zahvalila se svima koji su radili na peticiji i pozvala institucije da rade po svojoj savesti, a na pitanje novinara o očekivanjima njenog supruga navela je da je on optimista ali da ćemo tek videti koliko je to realno.

Foto: Udruženje #1od5miliona


Na pisarnicu tužilaštva predato je preko 30 hiljada potpisa koje su građani Srbije potpisivali.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 16, 2019