fbpx


Pokret #1od5miliona ističe da je najavljena “pomoć” porodiljama od 300.000 dinara za prvo dete još jedan amaterski pokušaj cepanja koncepta “Partner projekta” koji je osmislio naš pokret.

Kao što su, prvo, kineskom verzijom “Partner projekta” koju su nazvali “Moja prva plata” pokušali mlade da izrabljuju kao jeftinu radnu snagu, ni ovu “pomoć” neće biti u stanju da sprovedu, niti je prikladna.

Mladim ljudima nije potrebna jednokratna pomoć od 300.000 dinara, već im je potrebno omogućiti normalan život u Srbiji kako bi oni zapravo imali želju da osnuju porodicu ovde, a ne u nekoj stranoj zemlji.
Mladima treba obezbediti besplatno školovanje i posao koji je pristojno plaćen.

Partner projektom mladim ljudima dajemo mogućnost da se školuju besplatno i garantujemo im posao u struci nakon završenih studija.
Na taj način kreiramo nove generacije mladih ljudi koji će “podmladiti” državne firme i institucije, ali isto tako i imati perspektivu i budućnost u Srbiji.

300.000 dinara je dovoljno mladim ljudima da godinu dana plate komunalije. Gde je rešenje za hranu, pelene, garderobu i sve ostale potrebne stvari za normalan život.

300.000 dinara je jadan pokušaj promocije Aleksandra Vučića pred izbore. Isto je obećavao i krajem 2019. godine, a čim je završena predizborna kampanja – palo je u zaborav. Istu sudbinu, po svemu sudeći, doživeće i ovih 300.000 dinara.

Zato država mora da postane partner građanima Srbije, a ne njihov dželat.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 25, 2021