fbpx

Predstavnici Udruženja #1od5miliona pozvali su danas Dragana Bujoševića i Oliveru Jovićević na subotnji protest, a ujedno i predali pismo rukovodstvu RTS-a.

Konferencija za novinare Udruženja #1od5miliona danas je održana ispred zgrade Radio-televizije Srbije a novinarima su se obratile studentkinje i organizatorke protesta #1od5miliona Valentina Reković i Tea Vukadin.

Reković je rekla da je stvorena slika u javnosti da je RTS počeo da otvara vrata za drugačija mišljenja i to gostovanjem rektorke i pričom o Krušiku.

“Isto tako podsećamo Bujoševića i Lj. Stefanovića da pitanje doktorata ne bi bilo rešeno da studneti nisu bili u blokadi” rekla je Reković.

Ona je istakla da nijedan student nije gostovao na RTS-u u nekom od informativnih programa ni tokom blokade i po završetku procedure plagijata.

“Uputili smo im pismo da im još jednom skrenemo pažnju da poštuju zakon i rade svoj posao” poručila je Reković.

Ona je upitala da li su više desetina hiljada građana koji su više od 20 puta prošli u protestnoj koloni pored ove zgrade građani drugog reda i zašto snimci sa protesta stoje u fiokama informative RTS-a.

“Juče je RTS preneo izjavu Srđana Markovića da ćemo prestati da prijavljujemo protest policiji, i time stvorili percepciju o organizatorima kao huliganima” ispričala je Reković. “To nije njihov posao.

Njihov posao je da izveštavaju, a ne da kreiraju sliku o određenim osobama u javnosti” rekla je ona.

Vukadin je pozvala na protest u subotu direktora RTS-a Dragana Bujoševića i novinarku Oliveru Jovićević. “Pozivamo Dragana Bujoševića da nam ispriča kako je to sedeti u “Šansi” i piti kafu sa Slavkom Ćuruvijom, a kako je danas sedeti sa Aleksandrom Vučićem” navodi Vukadin.

Vukadin je pozvala i Oliveru Jovićević da na protestu napravi “objektivni Upitnik” i poručila da su tu za nju.

“Mi smo tu za Vas, ali Olivera zaista smo tu” poručila je Vukadin.

Studentkinje su potom odnele pismo na pisarnicu RTS-a gde je ono primljeno i ispečatirano nakon čega je saopšteno da se očekuje odgovor Radio Televizije Srbije.

Foto: Nemanja Ristić


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 2, 2019