fbpx

Odbornici opozicije u Majdanpeku danas su demonstrativno napustili konstitutivnu sednicu lokalne skupštine pre proglašenja rezultata glasanja za izbor predsednika opštine Majdanpek jer, kako su naveli, neće da učestvuju u “prljavim nameštaljkama naprednjaka”.

Naime, naprednjačka većina u lokalnoj skupštini ponovo je za iste funkcije izglasala iste ljude koji su i do sada vodili opštinu: Dragana Popovića Popa za predsednika opštine i Elviru Toskić Jovanović za njegovu zamenicu. Ovo novo-staro rukovodstvo je prevarilo Majdanpečane tako što se na aprilskim izborima “sakrilo” iza učiteljice koja je bila prva na listi i tako se ponovo domogli funkcija, navodi opozicija.

Odbornik opozicione GG “Može i drugačije” i kopredsednik Pokreta “1 od 5 miliona”, Martin Bežinarević, rekao je da Majdanpečani “nisu glasali za Popa i Elviru”, te da je skandalozno što su, “zloupotrebljavajući jednu učiteljicu, prevarili narod kako bi ponovo uvukli svoje prste u opštinsku kasu”.

“Mi svakako nećemo podržati naprednjake u nameri da nastave sa uništavanjem Majdanpeka, pa tako nismo hteli ni da učestvujemo u ovakvom izglasavanju, čak ni kao svedoci”, rekao je Bežinarević i dodao da postoje indicije da se protiv Popovića vodi čak i krivični postupak, te da će istinitost tih navoda u narednim danima istražiti i o saznanju obavestiti javnost.

Inače, sam tok sednice danas je protekao u vrlo napetoj atmosferi, a trajala je gotovo pet sati zbog brojnih prigovora opozicije.

Odbornici Grupe građana Može i drugačije Martin Bežinarević i Snežana Todorović podsetili su na sve malverzacije naprednjaka u prethodnom mandatu, istakli brojne nepravilnosti u izbornom procesu i poručili da je njihova uloga kao odbornika da predstavljaju narod, a ne da slušaju naprednjake.

„Izjava Dragana Popovića da će se u Majdanpeku graditi još jedna Toplana na drvnu sečku za „gornji deo grada“ je lažna, s obzirom na to da je za 4 i po miliona evra kupljen jedan kotao, a bila su predviđena dva. Ovo je samo jedan u nizu pokušaja malverzacija naprednjaka”, rekla je Todorović navodeći da će za „tu novu Toplanu“ ponovo biti uzet kredit koji će vraćati Majdanpečani.

Po završetku procesa glasanju za predsednika opštine, odbornici GG Može i drugačije, GG Ne dam, Dveri i POKS izašli su iz skupštinske sale uz poruku: Nećemo biti ni saradnici ni svedoci prljavih igara naprednjaka.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 23, 2022