fbpx

60. protest #1od5miliona je upravo završen u Beogradu, a građani i organizatori su ispred zgrade Skupštine pokazali kako će izgledati blokada te institucije nakon izbora i konstituisanja Parlamenta.


Građanima okupljenim na Platou ispred Filozofskog fakulteta obratio se jedan od organizatora protesta #1od5miliona Miodrag Simović, koji je građane pozdravio i rekao da mu je jasno da su građani razočarani i da im nije jasno šta se dešava posle konferencije u utorak.

“Znamo da ste zbunjeni konferencijom u utorak i molimo vas za strpljenje do sledećeg utorka. Tada ćemo reći sve i biće potpuno jasno”, rekao je Simović.

On je rekao da je ovo protest koji se održava šezdeseti put i nastaviće dalje da se održava, te pozvao građane u protestnu šetnju.

Protestna kolona se kretala preko Makedonske i Svetogorske ulice do zgrade Skrupštine gde su se građani zajedno sa organizatorima protesta #1od5miliona popeli ispred ulaza u Parlament i tu razvukli transparent BOJKOT.

Ispred zgrade Skupštine obratila se studentkinja iz Pokreta #1od5miliona Valentina Reković.

“Došli smo da pokažemo Ani Brnabić, Aleksandru Vučiću i poltronima da će ovako izgledati dan konstituisanja Skupštine na dan izbora”, rekla je Reković.

Ona je pozvala građane da prisustvuju konferenciji za štampu Pokreta #1od5miliona u utorak.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

January 25, 2020