fbpx

Nastavnik biologije i kandidat za odbornika na jedinoj opozicionoj listi u Majdanpeku MOŽE I DRUGAČIJE, Nebojša Petković, predstavio je danas decenijski problem u obrazovanju u ovom gradu.

On je ispred osnovne škole Mihajlo Sporić objasnio da je jedan od ključnih problema grada taj što se četiri škole nalazi u zgradi jedne škole iako infrastrukturno postoji kapacitet da svaka škola ima svoji prostor.

„Time što su gimnazija, tehnička škola, muzička škola i osnovna škola u zgradi osnovne škole Mihajlo Sporić dolazi do smanjenja kvaliteta same nastave. Taj problem se ne rešava već 10 godina, a epilog toga se najviše vidi na železničkoj stanici petkom kada se naša omladina vraća iz Zaječara gde su mladi pobegli za kvalitetnijim obrazovanjem“, rekao je Petković.

On je objasnio da je objedinjenjem škola smanjen i finansijski prihod škola što direktno utiče na kvalitet rada stručnih srednjih škola koje nemaju novca da kupe potrebnu opremu za svoje učenike.

Takođe, dodaje da je zgrada srednjih škola renovirana, opremljena i već nekoliko godina prazna, iako je u nju uloženo oko 150 miliona dinara.

„Grad bez omladine je mrtav grad. Kada nema omladine, nema ni sportskih i kulturnih dešavanja. Nema energije i nema snage!“, istakao je Petković i naglasio da je cilj liste MOŽE I DRUGAČIJE upravo rešavanje ovog pitanja.

Naznačio je da opština mora da se potrudi da mlade zadrži time što će im omogućiti kvalitetnije školstvo, a to će se desiti kroz veće ulaganje u škole i fizičko razdvajanje škola u zasebne zgrade.

„Nastavnici moraju da imaju neophodan prostor i opremu za rad, a učenici moraju da budu bezbedni u svojim školama“, zaključio je Petković.

Plan liste MOŽE I DRUGAČIJE za školstvo u Majdanpeku se ogleda u većim izdvajanjima za škole na teritoriji opštine ali i otvaranje vrata škola za saradnje i projekte koji će dovesti investicije za razvijanje samih obrazovanih ustanova.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

March 17, 2022