fbpx

Udruženje #1od5miliona povodom saznanja da je trenutna direktorka Službenog glasnika, a bivša potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan plagirala doktorski rad poručuje – staćemo na put svakom plagijatu.

Po navodima nedeljnika Vreme bivša potpredsednica Demokratske stranke i direktorka Službenog glasnika plagirala je svoju doktorsku tezu 2013. godine na Filološkom fakultetu nakon samo dve godine doktorskih studija.

Tokom pisanja svoje doktorske disertacije, Trivan je u delovima rada prepisala skoro čitave stranice sa sajta Vikipedija, ali i ukrala tuđe znanje koristeći veliki deo teksta bez citiranja i navođenja izvora.

Pozivamo nadležne organe na Filološkom fakultetu i Univerzitetu u Beogradu da pokrenu postupak protiv Trivan za poništenje doktorske disertacije.

Ovo je još jedan u nizu plagijat državnih funkcionera u Republici Srbiji i jasan dokaz da moramo nastaviti borbu.

Pozivamo profesore Univerziteta u Beogradu da stupe u Komisiju #1od5miliona koja će kao nezavisno telo, a u interesu građana ispitati svaki sumnjiv doktorat državnih funkcionera bivših ili sadašnjih, bilo da su oni vlast ili opozicija.

Slučaj Jelene Trivan i pojave plagijata jasan je pokazatelj i kako rade dekani fakulteta koji su postavljeni od strane Srpske napredne stranke.

Podsećamo da je dekanka Filološkog fakulteta Ljiljana Marković svojim izjavama o blokadi Rektorata ugrozila bezbednost studenata koji su tada bili zaključani u zgradi.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 28, 2019