fbpx

Pozivamo državne institucije da odmah reaguju na ugrožavanje privatne svojine Zlatibora Kračunovića, koji štrajkuje glađu u Boru nakon pokušaja kineske kompanije ZiJin da mu otme imanje, pozivajući se na zakon o eksproprijaciji.

Sramna je mantra ZiJina, u kojoj stalno navode da “rade sve po zakonu”, dok Kračunović štrajkuje glađu kako bi zaštitio svoju dedovinu.

Pokret #1od5miliona pruža punu podršku Zlatiboru Kračunoviću, a od nadležnih institucija zahtevamo momentalnu reakciju, te da stanu u odbranu privatne svojine, zdravlja i života.

Kineska kompanija ZiJin prisilnom eksproprijacijom samo podiže već dovoljno zategnute tenzije i time pogoršava situaciju.

Reakcija nadležnih je neophodna, kako bi Kraučanović prestao sa štrajkom glađu i kako sebe ne bi doveo u ozbiljan zdravstveni problem, a svaki pomen pregovora sa kompanijom ZiJin nije više nikakva opcija.

Ova kineska kompanija je pokazala da nema sluha za druge, ne poštuje privatnu svojinu, te da je nije briga za zdravlje i životnu sredinu – sa njima nema ni pregovora.

ZiJin je više puta pogazio svoju reč i pokazao da ne mari za zakone Republike Srbije, niti za njene građane, stoga pokret #1od5miliona traži reviziju i potpuno raskidanje ugovora o strateškom partnerstvu između Srbije i Kine.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

August 12, 2022